Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Kampanja

7 Maj, 2024

Dita Ndërkombëtare Kundër Homofobisë, Bifobisë dhe Transfobisë (IDAHOBIT)

Dita Ndërkombëtare Kundër Homofobisë, Bifobisë dhe Transfobisë (IDAHOBIT) shënohet më 17 maj me qëllim të rritjes së ...
Read More Arrow Icon
7 Maj, 2024

Queer TV

Këtë herë, edicioni i tretë i Queer TV vjen me një dozë satirike për të ironizuar industrinë e mediave dhe debatet pu...
Read More Arrow Icon
7 Maj, 2024

Të dalit hapur

Jini krenarë për atë që jeni!Të jesh autentik me të tjerët nuk është gjithmonë e lehtë por nuk është gjithashtu diçka...
Read More Arrow Icon
7 Maj, 2024

Video përmbledhëse e Shkollës Vjetore të Studimeve Krahasuese në Gjini dhe Seksualitet

Video përmbledhëse e Shkollës Vjetore të Studimeve Krahasuese në Gjini dhe Seksualitet, edicioni i nëntë. Diskutime t...
Read More Arrow Icon
7 Maj, 2024

Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Duke e parë si jashtëzakonisht të nëvojshme, për të sotmen dhe për brezat e ardhshëm, ruatjen e historisë dhe trashëg...
Read More Arrow Icon
7 Maj, 2024

Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Ka përfunduar pasurimi i nën-koleksionit “shtypi ditor” si pjesë e koleksionit “shtypi” të Arkivit të Lëzivjes LGBTI+...
Read More Arrow Icon
7 Maj, 2024

10 vjetori i CEL Kosovës

10 vjetori i CEL KosovësMirënjohja mbush zemrat tona përderisa reflektojmë për një dekadë mbështetjeje dhe avokimi të...
Read More Arrow Icon
7 Maj, 2024

HOMOFOBET S’KANË VEND N’KUVEND!

Sot ndërpremë takimin e Komisionit Parlamentar për të Drejta të Njeriut të thirrur nga homofobja Duda Balje, kryetare...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Dita ndërkombëtare e dukshmërisë interseks

26 tetor 2023 Dita ndërkombëtare e dukshmërisë interseks ndihmon në rritjen e ndërgjegjësimit për ekzistencën dhe për...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Dita Ndërkombëtare e Përemrave

18 tetor 2023 Dita Ndërkombëtare e Përemrave është një ditë për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e respektimit...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Dita ndërkombëtare e shëndetit mendor

10 tetor 2023 Shëndeti mendor është një aspekt themelor i mirëqenies së përgjithshme të një individi, duke përfshirë ...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Dita ndërkombëtare e lezbikeve

8 tetor 2023 8 Tetori festohet si Dita Ndërkombëtare e Lezbikeve. Kjo ditë i kushtohet ndërgjegjësimit për të drejtat...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Dita ndërkombëtare kundër dhunës

2 tetor 2023 Në këtë Ditë Ndërkombëtare Kundër Dhunës, le të ngrihemi për dashuri, barazi dhe respekt për të gjithë. ...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Dita ndërkombëtare e përsonave biseksual

23 shtator 2023 Dita ndërkombëtare e personave biseksualë 🏳️‍🌈 është një ditë për të njohur dhe festuar biseksualite...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Dita ndërkombëtare e parandalimit të vetëvrasjeve

10 shtator 2023 Shtatori shënon muajin ndërkombëtar të Parandalimit të Vetëvrasjeve – një muaj për të kujtuar jetët e...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Dita ndërkombetare e shëndetit seksual

4 shtator 2023 4 shtatori është Dita Ndërkombëtare e Shëndetit Seksual, një ditë ndërgjegjësimi që promovon avokimin ...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Dita e Drag

16 korrik 2023 Artforma Drag në Kosovë ka frymëzuar individë të panumërt, duke sfiduar paragjykimet dhe duke ripërcak...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Dita ndërkombëtare e personave jo-binarë

14 korrik Sot gëzojmë ditën ndërkombëtare të personave jo-binarë. Për individë, gjinia për të cilët nuk është burrë d...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

54 vjetori i trazirave të Sontewall

28 qershor 2023 Trazirat e qershorit 1969, në Stonewall Inn të New York-ut shënojnë një pikë kthese të ashpër në luft...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Dita Ndërkombëtare e Aseksualëve

6 prill 2023 Dita Ndërkombëtare e Aseksualëve është një ditë kushtuar ndërgjegjësimit dhe promovimit të pranimit të a...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Dita Ndërkombëtare e Dukshmërisë së Transgjinorëve

31 mars 2023 Dita Ndërkombëtare e Dukshmërisë së Transgjinorëve është një ditë për të njohur dhe nderuar guximin dhe ...
Read More Arrow Icon