Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Filma

Nën-koleksioni “Filma” përbëhet nga filma që trajtojnë tema rreth komuniteteve LGBTI+ në Kosovë. Për qasje në vitin që ju intereson, ju mund të shtypni atë vit dhe do të shfaqen cover i filmit, titulli, sinopsisi, emrat e regjisorëve dhe qasja në burim që dërgon në informacion më të zgjeruar.

2017 Chevron Icon
TITULLI
SINOPSIS
REGJIA
BURIMI
TITULLI:Martesa
SINOPSIS: *** Film i gjatë *** “Dasma do të zhvillohet edhe dy javë. Anita dhe Bekimi janë në përgatitjet përfundimtare për ditën e tyre të madhe. Megjithëse po presin lajmet për fatin e prindërve të Anitës, të cilët janë të zhdukur që nga lufta e Kosovës në vitin 1999, familja e Bekimit po mundohet të kontrollojnë gjithçka që të shkon sa më mirë në dasmën e tyre. Megjithatë, gjithçka duket se komplikohet, kur Noli, ish i dashuri i Bekimit kthehet nga jashtë dhe bëhet gjithçka tashme e qartë: Noli është ende në dashuri me Bekimin. Dasma bëhet skenë e tensioneve intensive”, kështu e përshkruan faqja zyrtare e festivalit, filmin “Martesa”. - Albinfo
REGJIA: Blerta Zeqiri
2021 Chevron Icon
TITULLI
SINOPSIS
REGJIA
BURIMI
TITULLI:Four Pills At Night
SINOPSIS: *** Film i metrazhit të shkurtë *** With a film to shoot in the near future, a director develops more than a professional bond with his actor. When they go together on a rave, things take an unexpected turn. Delusion or truth, the two end up with no answers.
REGJIA: Leart Rama
2022 Chevron Icon
TITULLI
SINOPSIS
REGJIA
BURIMI
TITULLI:I love you more
SINOPSIS: *** Film i gjatë *** Pas një viti bisedash në internet, Beni, një adoleshent i ndrojtur kosovar, është i ngazëllyer që më në fund do të takoi dashurinë e tij të parë (por të fshehtë), Leo. I konsumuar nga pasioni, Beni thur me kujdes planet për takimin e tij romantik të shumëdëshiruar me Leon, i cili, edhe një muaj do të vij nga Gjermania. Gjithçka duhet të jetë perfekte. Lajm i shkëlqyeshëm, nëna e Benit e befason atë dhe të gjithë familjen me një mundësi ndryshimi jetësor, por ai, tani për tani, nuk mund ta përballojë këtë. Ai duhet ta takojë Leon.
REGJIA: Erblin Nushi