Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Materiale audiovizuale

Koleksioni “Materiale Audiovizuale” përmban një laramani të gjerë materialesh që dokumentojnë përvojat, sfidat dhe arritjet e komuniteteve LGBTI+. Ky koleksion përbëhet nga kronikat e lajmeve, intervistat, diskutimet dhe debatet me persona dhe aleatë të komuniteteve LGBTI+, e poashtu edhe aktivistë dhe personalitete që kanë ndikuar në zhvillimin e lëvizjes. Përveç kësaj, koleksioni përmban edhe mendime kundërshtuese ndaj lëvizjes LGBTI+ në Kosovë, duke ofruar një perspektivë të plotë të çështjeve të trajtuara.

Materialet në këtë koleksion janë kryesisht të prodhuara nga radiot dhe televizionet dhe organizatat joqeveritare (OJQ). Te kjo pjesë mund të gjeni edhe video incizime të ngjarjeve dhe aktiviteteve të lidhura me komunitetet, duke përfshirë konferenca, protesta e manifestime kulturore. Për të plotësuar informacionin mediatik dhe për të marrë një pasqyrë më të gjerë të mbulimit të çështjeve LGBTI+, hulumtuesve u rekomandohet të eksplorojnë edhe koleksionin ‘Shtypi’, i cili përmban artikuj dhe raportime nga media të shkruara.

2012 Chevron Icon
DATA
FORMATI
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2012.12.16
FORMATI: Video record
TITULLI:Support to LGBT human rights at “NEWBORN” – A short symbolic action: This action was organized as a reaction on previous night’s extremists’ attack on the „Kosovo 2.0″ magazine promotion in Palace of Youth and Sports in Prishtina, on which the new issue of this magazine was supposed to be presented, dedicated to the topics of sex and LGBT issues.
FONDKRIJUES: Prishtina YS
2013 Chevron Icon
DATA
FORMATI
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2013.10.01
FORMATI: Intervistë në studiu & kronikë
TITULLI:ORA 7 | Komuniteti LGBT dhe homofobia në Kosovë
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2013.11.24
FORMATI: Kronikë lajmesh
TITULLI:Transi Kosovar Edona James “turbullon” shoqërinë – VIP në Gjermani
FONDKRIJUES: Tring TV
DATA: 2013.12.12
FORMATI: Kronikë lajmesh
TITULLI:Komuniteti LGBT në Kosovë
FONDKRIJUES: Zëri i Amerikës
2014 Chevron Icon
DATA
FORMATI
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2014.03.22
FORMATI: Kronikë/Prive
TITULLI:Edona James shqiptari qe kaloi ylberin
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2014.04.09
FORMATI: Talk Show
TITULLI:Ami G Show S06 – E15 | Edona James
FONDKRIJUES: TV Pink
DATA: 2014.06.03
FORMATI: Kronikë
TITULLI:Evropa tani ne Kosove – Social integration for members of the LGBT community
FONDKRIJUES: EUPK Kosovo
2016 Chevron Icon
DATA
FORMATI
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2016.05.09
FORMATI: Intervistë e shkurtë
TITULLI:Avokati i Popullit: LGBT po margjinalizohen
FONDKRIJUES: Kosova Press
DATA: 2016.05.17
FORMATI: Panel diskutimi në studio
TITULLI:Rubikon | Të jesh LGBT në Kosovë
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2016.05.17
FORMATI: Kronikë
TITULLI:LGBT Activists March With Politicians In Bosnia And Kosovo
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2016.05.17
FORMATI: Diskutim në studio TV
TITULLI:INFO Magazine | Marshi i LGBT-së, pro dhe contra: Përplasje e ashpër mes Kelmendit dhe Zogajt për homoseksualizmin
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2016.06.15
FORMATI: Video record
TITULLI:Homazhe në Prishtinë për viktimat e Orlandos
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2016.06.16
FORMATI: Kronikë
TITULLI:Kosovo’s LGBT Community Honors Orlando Victims
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2016.06.22
FORMATI: Panel diskutimi në studio
TITULLI:NIN | Pjesa e parë – Homofobia
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2016.11.24
FORMATI: Panel diskutimi në studio
TITULLI:RUBIKON | Komuniteti LGBTI në Kosovë
FONDKRIJUES: KOHA
2017 Chevron Icon
DATA
FORMATI
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2017.05.30
FORMATI: Panel
TITULLI:Gjendja e komunitetit LGBTI në Kosovë; Blert Morina, Liridon Veliu & Agim Margilaj
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2017.06.09
FORMATI: Kronikë/intervista
TITULLI:Komuniteti LGBT kërkon zërin e vet në zgjedhje
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2017.09.20
FORMATI: Panel diskutimi në studio
TITULLI:NIN | Transgjinorët kosovarë rrëfejnë përvojat e tyre
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2017.09.20
FORMATI: Voxpops
TITULLI:Qytetarët pro apo kundër paradës së komunitetit LGBTI në Prishtinë?
FONDKRIJUES: Gazeta Express
DATA: 2017.10.10
FORMATI: Kronikë
TITULLI:Kosovo President Attends Country’s First Pride Parade
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2017.10.10
FORMATI: Kronikë
TITULLI:“Në emër të dashnisë”- Parada e parë e komunitetit LGBTI në Kosovë
FONDKRIJUES: Gazeta Express
DATA: 2017.10.10
FORMATI: Video record
TITULLI:Kosovo: First “gay Pride” in the streets of Pristina: Hundreds march through Kosovo’s capital for the first gay pride parade in the strongly conservative country which has a large Muslim majority.
FONDKRIJUES: AFP News Agency
DATA: 2017.10.10
FORMATI: Video record
TITULLI:Mbahet Parada e parë e Krenarisë në Prishtinë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2017.10.12
FORMATI: Kronikë
TITULLI:First gay pride parade held in Kosovo: Kosovo President Hashim Thaci also took part at the start to express the support of the country’s institutions to the community and to insist that everyone was equal.
FONDKRIJUES: AP Archive
DATA: 2017.10.15
FORMATI: Intervista të shkurta
TITULLI:Largimi i ngadaltë nga homofobia; Raportet vendore dhe ndërkombëtare vënë në pah se sikundër në shumë vende tjera, edhe në Kosovë pjesëtarët e komunitetit homoseksual, lesbike, biseksual apo transgjinor (LGBTI) janë të stigmatizuar. Radio Evropa e Lirë ka anketuar disa të rinj, të cilët thonë se duhet tejkaluar paragjykimet ndaj këtij komuniteti.(Video:Bujar Tërstena)
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2017.10.18
FORMATI: Kronikë
TITULLI:In the Name of Love: Kosovo’s First Pride
FONDKRIJUES: UNMIK Public Information
2018 Chevron Icon
DATA
FORMATI
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2018.01.31
FORMATI: Kronikë
TITULLI:“Martesa”, premiere ne Cineplexx 31 01 2018
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.05.15
FORMATI: Kronikë
TITULLI:Kosovo’s second ever gay pride parade passes without incident
FONDKRIJUES: AP Archive
DATA: 2018.05.17
FORMATI: Kronikë & Intervista
TITULLI:Komuniteti LGBTI ekspozon në Prishtinë kërcënimet me të cilat jeton çdo ditë
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.05.29
FORMATI: Panel diskutimi në studio TV
TITULLI:Rubikon | A mund ta ndërrosh gjininë në Kosovë?
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.05.30
FORMATI: Kronikë & Intervistë
TITULLI:Sfidat e komunitetit LGBT në Kosovë
FONDKRIJUES: Zëri i Amerikës
DATA: 2018.06.07
FORMATI: Video record
TITULLI:Versioni Gay i këngës Qou Rexho
FONDKRIJUES: Insajder
DATA: 2018.07.21
FORMATI: Kronikë & Intervistë
TITULLI:Burri që u shndërrua në grua vjen në Kosovë për të mbështetur LGBTI
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2018.09.04
FORMATI: Kronikë & Intervista
TITULLI:Komuniteti LGBT ankohet për shkelje të të drejtave të tij
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.10.03
FORMATI: Video promovuese
TITULLI:Pride week 2018; Në Prishtinë do të shfaqen filma rreth komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: PriFest
DATA: 2018.10.09
FORMATI: Kronikë
TITULLI:NIN | Pse na duhet Parada e Krenarisë?
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2018.10.10
FORMATI: Video record & prononcime
TITULLI:“Në emër të lirisë”
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2018.10.10
FORMATI: Panel diskutimi në studio TV
TITULLI:PRESSING | Vullnet Krasniqi, Avni Çakmaku, Sami Rexhepi, Genc Salihu
FONDKRIJUES: T7
DATA: 2018.10.10
FORMATI: Video record & prononcime
TITULLI:LGBT mbajti Paradën e Krenarisë në Prishtinë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2018.10.13
FORMATI: Kronikë
TITULLI:Prive | Adelina Ismaili, “Lady Gaga” shqiptare për komunitetin LGBTI
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2018.11.16
FORMATI: Video record
TITULLI:Skandaloze Policia e Kosovës abuzon me pjesëtarin e LGBTI
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.12.10
FORMATI: Live video record, prononcim
TITULLI:Marsh: Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut
FONDKRIJUES: Kallxo.com
2019 Chevron Icon
DATA
FORMATI
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2019.05.19
FORMATI: Prononcime
TITULLI:Kundër homofobisë: Orientimi seksual përbën një të drejtë njerëzore e cila nuk mund t’u mohohet pjesëtarëve të komunitetit LGBT, thonë të rinjtë duke kundërshtuar diskriminimin. “Homofobia” është një term që i referohet frikës dhe paragjykimit irracional kundër personave homoseksualë. Në raportin e fundit të Human Rights Watch, gjuha e urrejtjes ndaj komunitetit LGBT vlerësohet si problem me të cilin përballet Kosova.
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2019.07.22
FORMATI: Intervistë në studio
TITULLI:Intervista PasDite | Erblin Nushi delë i hapur si GAY
FONDKRIJUES: Dukagjini
DATA: 2019.10.10
FORMATI: Video record
TITULLI:Parada e Krenarisë në Prishtinë: Me moton, “Për kon t’rreh zemra ”, pjesëtarët e komunitetit LGBTI (homoseksual, lesbike, biseksual dhe transgjinor), mbajtën Paradën e Krenarisë në Prishtinë. Kjo është hera e tretë që ky komunitet ka mbajtur një paradë të tillë. Ndryshe, gjatë kësaj jave në Prishtinë po mbahet ‘’Java e Krenarisë’’ e që u kushtohet të drejtave të personave të komunitetit LGBT.
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2019.10.10
FORMATI: Kronikë & prononcime
TITULLI:Marshi i krenarisë LGBT
FONDKRIJUES: RTV 21
DATA: 2019.10.11
FORMATI: Kronikë & prononcim
TITULLI:Të jetosh si transgjinor në Kosovë; Lendi Mustafa është një nga personat e paktë në Kosovë që e pranon hapur orientimin e tij seksual, si pjesëtar i komunitetit LGBTI. Ai thotë se pjesëtarët e këtij komuniteti, përveç shoqërisë, diskriminohen edhe nga familja. Këtë javë Kosova po shënon “Javën e Krenarisë”, ku qindra persona kanë marshuar rrugëve të Prishtinës në Paradën e Krenarisë.
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
2020 Chevron Icon
DATA
FORMATI
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2019.10.12
FORMATI: Kronikë
TITULLI:LGBT Pride Parade Rolls Through Kosovo’s Capital
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2020.01.12
FORMATI: Video record
TITULLI:E pesta në Kosovë/ Komuniteti gay, parade mbi makina – Pa koment
FONDKRIJUES: Top Channel Albania
DATA: 2020.01.14
FORMATI: Kronikë & intervistë
TITULLI:“Kushtetuta” hapi programin e filmave në Kino “Armata”
FONDKRIJUES: KOHA
BURIMI:
DATA: 2020.01.20
FORMATI: Kronikë & intervistë
TITULLI:Blert Morinës i lejohet të ndërrojë emrin dhe gjininë në dokumente zyrtare
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2020.05.15
FORMATI: Kronikë & Intervistë
TITULLI:Ekspozita “Queerantine”
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2020.05.17
FORMATI: Kronikë & intervistë
TITULLI:Personat e LGBTI-së ende të diskriminuar në Kosovë
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2020.05.18
FORMATI: Intervistë
TITULLI:Befason Shefqet Krasniqi: Edhe hetuesit me kanë pyetur për LGBT, as nuk e kam lodh kryt për ta
FONDKRIJUES: RTV Dukagjini
DATA: 2020.09.28
FORMATI: Kronikë & intervista
TITULLI:Kodi Civil, një pengesë e re për martesat e gjinisë së njëjtë: Kodi Civil që është përgatitur nga Ministria e Drejtësisë, ka ngjallur shumë reagime në Kosovë sa i përket lejimit ose moslejimit të martesave të personave të gjinisë së njëjtë. Aktivistë të komunitetit LGBTI në Kosovë e quajnë diskriminues këtë dokument, kurse Bashkësia Islame kërkon që të mos lejohen këto martesa. Kodi pritet që së shpejti të diskutohet në Komisionin për Legjislacion në Kuvend.
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2020.10.04
FORMATI: Kronikë
TITULLI:Prishtina ndan 300 mijë euro për strehimoren e LGBTI
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2020.10.12
FORMATI: Video record
TITULLI:Mbahet në Prishtinë “Parada e Krenarisë”
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.10.12
FORMATI: Video record
TITULLI:Parada e Krenarisë, në katër rrota: Parada e Krenarisë që u organizua për herë të katërt në Kosovë, u mbajt me vetura për shkak të pandemisë COVID-19. Ky komunitet ka kërkuar që të respektohen të drejtat e tyre, duke përfshirë edhe lejimin e martesave të gjinisë së njëjtë.Parada e Krenarisë, në katër rrota:
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2020.10.14
FORMATI: Intervistë në studio
TITULLI:Ora 7 | Arlinda Morina – Liki, regjisore dhe Uresa Ahmeti, artiste
FONDKRIJUES: Klan Kosova
2021 Chevron Icon
DATA
FORMATI
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2021.04.07
FORMATI: Intervistë
TITULLI:Prive | MyStory: DIVA – Si është të jesh një ‘drag queen’ në Kosovë?
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2021.06.01
FORMATI: Kronikë lajmesh
TITULLI:Në Kosovë mbahet për të pestën herë Parada e Krenarisë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2021.06.30
FORMATI: Lidhje direkte & intervistë
TITULLI:Express | “Lulet” e Petrit Halilajt vijnë në Kosovë
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2021.07.01
FORMATI: Kronikë & prononcim
TITULLI:Mbahet “Parada e Krenarisë”, kërkohet solidaritet, barazi, drejtësi e ndryshim shoqëror
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.07.01
FORMATI: Kronikë lajmesh
TITULLI:Në Kosovë mbahet për të pestën herë Parada e Krenarisë; Përkrahës të komunitetit LGBTI kanë marshuar në sheshet e Prishtinës në Paradën e Krenarisë, të organizuar për herë të pestë. Në këtë paradë u kërkua të respektohen të drejtat e këtij komuniteti si dhe të lejohen martesat mes gjinisë së njëjtë.
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2021.07.01
FORMATI: Kronikë lajmesh
TITULLI:LGBT marshojnë bashkë dhe krenarë
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2021.07.01
FORMATI: Debat në studio
TITULLI:Parada e Krenarisë
FONDKRIJUES: T7
DATA: 2021.07.01
FORMATI: Kronikë & Intervista
TITULLI:Ora 7 | Instalacioni “Lule mos më harro” nga artisti Petrit Halilaj
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2021.07.01
FORMATI: Kronikë
TITULLI:Gjesi | Prezantohet instalacionit artistik “Lule, mos më harro”
FONDKRIJUES: T7
DATA: 2021.07.01
FORMATI: Kronikë & intervista
TITULLI:Express | “Lule mos më harro” – liri dhe dashuri për të gjithë
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2021.07.02
FORMATI: Intervistë në studio
TITULLI:Rrefehet Diva – Sfidat dhe problemet e komunitetit LGBT në Kosovë
FONDKRIJUES: Insajderi TV
DATA: 2021.11.02
FORMATI: Fjalim
TITULLI:My story | Living as a queer person in Kosovo | Agon Rexhepi – introduces us to his personal experiences living as an openly queer person in Kosovo. Though he is aware of the privileges he has, he is always willing to share his story as he believes representation matters, especially the visibility of queer people living in Kosovo, who face many challenges due to the high level of homophobia and transphobia in their country.
FONDKRIJUES: TEDx Talks
DATA: 2021.12.05
FORMATI: Intervista në studio
TITULLI:Transgjinoret: Sa është vështirë të jesh transgjinore në Kosovë – MADAM 49 (Pjesa 1) Kika, Klea, Çerkica
FONDKRIJUES: First Channel
DATA: 2021.12.11
FORMATI: Intervistë në studio
TITULLI:Nëpër Film | Filmi “Një manual për ndarjen” pjesë e “Ljubljana LGBT Film Festival”; I ftuar këtë javë në “Nëpër Film” ishte Donart Zymberi, student për regji filmi në Universitetin e Prishtinës. Ai e promovoi filmin e tij të shkurtër, “Një manual për ndarjen”, i cili së fundmi është bërë pjesë e “Ljubljana LGBT Film Festival”. Gjithçka rreth këtij projekti dhe planeve për të ardhmen, regjisori i zbuloi në intervistën për emisionin tonë.Filmi “Një manual për ndarjen” pjesë e “Ljubljana LGBT Film Festival”;
FONDKRIJUES: KOHA
BURIMI:
2022 Chevron Icon
DATA
FORMATI
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2022.02.28
FORMATI: Debat në studio
TITULLI:Kallxo Pernime | Kategoritë e pambrojtura – Sa është treguar efikas sistemi i drejtësisë në trajtimin e rasteve ndaj gazetarëve dhe komunitetit LGBTI? – Pse prokuroria nuk po arrin t’i zbardhë 24 rastet e deponuara? – A mund të mbrohen gazetarët dhe pjesëtarët e komunitetit LGBTI me dënimet e ulëta që shqiptohen nga gjykatat?
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.03.04
FORMATI: Intervistë/podcast
TITULLI:Nëna që e përkrah djalin e saj homoseksual
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.03.08
FORMATI: Intervistë në studio
TITULLI:Jeto me Orën | “Unë jam vetë grua” nga Adrian Morina
FONDKRIJUES: RTV Ora
DATA: 2022.03.16
FORMATI: Intervistë në studio
TITULLI:Interaktiv | Debati për Kodin Civil – Rina Kika
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.03.17
FORMATI: Kronikë
TITULLI:“Jemi gay, jemi knej” – protesta nga LGBTI pasi nuk u votua ndryshimi i Kodit Civil
FONDKRIJUES: Insajderi TV
DATA: 2022.03.17
FORMATI: Video record
TITULLI:“Homofob, s’ki vend në Kuvend” – Protestë kundër deputetëve që s’e votuan Kodin Civil dhe homofobisë që u shpërfaq
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.03.17
FORMATI: Video record
TITULLI:LIVE | Protestë para Kuvendit të Kosovës kundër homofobisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.03.17
FORMATI: Video record
TITULLI:Aktivistët për të drejtat e njeriut kanë protestuar sot para Kuvendit të Kosovës ndaj gjuhës së disa deputetëve lidhur me të drejtat e komunitetit LGBTI+
FONDKRIJUES: kallxo.com
DATA: 2022.03.21
FORMATI: Voxpops
TITULLI:Martesat LGBT, çfarë mendojnë qytetarët?
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.04.01
FORMATI: Intervistë në studiu
TITULLI:A ma mirë myslimani me i pas katër gra apo burri me pas një burrë – Dr Shefqet Krasniqi
FONDKRIJUES: DTV
DATA: 2022.04.04
FORMATI: Intervistë në studiu
TITULLI:Libero me Resul Sinanin | Imami Ahmed Kalaja flet për homoseksualët, habitë me qëndrimin e tij
FONDKRIJUES: ATV
DATA: 2022.04.04
FORMATI: Intervistë në studiu
TITULLI:Libero me Resul Sinanin | A pranohen homoseksualët në xhami? Flet Imami Ahmed Kalaja
FONDKRIJUES: ATV
DATA: 2022.04.08
FORMATI: Intervistë në studiu
TITULLI:Kojshija Show | Shokon Hoxha me këtë deklarat për komunitetin LGBT !
FONDKRIJUES:
DATA: 2022.05.21
FORMATI: Intervistë në studio
TITULLI:Aktivisti Agon Rexhepi shpjegon konceptin e familjes sipas komunitetit LGTBQ+“
FONDKRIJUES: Top Albania Radio
DATA: 2022.06.09
FORMATI: Kronikë lajmesh & prononcime
TITULLI:Komuniteti LGBTI kërkon trajtim të barabartë nga shteti e familja
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.06.09
FORMATI: Rrëfime në studio
TITULLI:Rrëfimi për Krenarinë; Rrëfime ekskluzive të familjarëve, viktimave dhe aktivistëve që mbrojnë të drejtat e komuniteteve LGBTIQ+. (Shemsije Musa-Çerkini, Çerkica Rexhepi, Arbër Nuhiu, Kreshnik Gashi)
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.06.09
FORMATI: Kronikë lajmesh
TITULLI:Aktivistët e komunitetit LGBTIQ+ mbajnë paradën e krenarisë: është dita jonë, jemi shumë krenarë
FONDKRIJUES: Insajderi TV
DATA: 2022.06.09
FORMATI: Kronikë lajmesh
TITULLI:Parada e krenarisë në Kosovë: Komuniteti LGBT+ kërkon të drejta “Edhe në shtet edhe në familje”
FONDKRIJUES: Euronews Albania
DATA: 2022.06.09
FORMATI: Kronikë lajmesh
TITULLI:Parada e Krenarisë në Prishtinë – Çfarë thanë qytetarët dhe politikanët?
FONDKRIJUES: Kanal 10
DATA: 2022.06.09
FORMATI: Video record/fjalim
TITULLI:“Jam një nënë krenare e djalit tem ‘Gay’”, mesazhi i një nënë në Paradën e Krenarisë
FONDKRIJUES: Insajderi TV
DATA: 2022.06.09
FORMATI: Kronikë
TITULLI:Calls for greater acceptance at gay pride parade in Kosovo: Marchers at Kosovo’s gay pride parade — the sixth in the nation’s history — said they wanted to see greater acceptance of LGBTQ+ people in the Balkan country.
FONDKRIJUES: Reuters
DATA: 2022.06.09
FORMATI: Kronikë lajmesh
TITULLI:Në Kosovë zhvillohet parada e gjashtë e krenarisë: Me moton “edhe n’shtet edhe n’familje”, në Prishtinë u mbajt të enjten parada e gjashtë e krenarisë në mbështetje të të drejtave të komunitetit LGBT. Përfaqësues të tyre thanë se familja dhe shteti janë institucionet që më shumti po diskriminojnë këtë komunitet.
FONDKRIJUES: Zëri i Amerikës
DATA: 2022.06.09
FORMATI: Video record
TITULLI:LIVE | Parada e Krenarisë në Prishtinë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.08.22
FORMATI: Podcast
TITULLI:Ylber – Episodi 1 | Njohja ligjore e martesave të të njëjtit seks
FONDKRIJUES: SEKHMET
DATA: 2022.10.11
FORMATI: Video record
TITULLI:Abbott thotë se e mbështesin komunitetin LGBTI dhe të drejtën për krijimin e familjes
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.11.10
FORMATI: Podcast
TITULLI:Ylber – Episodi 2 | Dalja hapur
FONDKRIJUES: SEKHMET
DATA: 2022.11.30
FORMATI: Podcast
TITULLI:Ylber – Episodi 3 | Tranzicioni gjinor
FONDKRIJUES: SEKHMET
2023 Chevron Icon
DATA
FORMATI
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2023.01.07
FORMATI: Intervistë e shkurtë
TITULLI:Prive | S’ka qenë i vetmi nga LGBT në shtëpi? Përgjigja befasuese e Edonit
FONDKRIJUES: Klan Kosova
DATA: 2023.01.26
FORMATI: Podcast
TITULLI:Ylber – Episodi 5 | Homotransfobia në vendet e punës
FONDKRIJUES: SEKHMET
DATA: 2023.01.28
FORMATI: Kronikë lajmesh & prononcime
TITULLI:Ndryshimet në projektkodin civil mbahen të fshehta
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.01.29
FORMATI: Podcast
TITULLI:N’kauq me Edon Shileku | Victoria Owns vs Big Brother, loja sapo ka filluar
FONDKRIJUES: NACIONALE
DATA: 2023.01.31
FORMATI: Podcast
TITULLI:Ylber – Episodi 6 | Shëndeti mendor i personave LGBT+
FONDKRIJUES: SEKHMET
DATA: 2023.03.13
FORMATI: Intervistë në studio
TITULLI:Edon Shileku tregon për karrierën e tij si aktor…
FONDKRIJUES: OnAir Media
DATA: 2023.03.14
FORMATI: Podcast
TITULLI:Ylber – Episodi 4 | Shëndeti Seksual
FONDKRIJUES: SEKHMET
DATA: 2023.06.05
FORMATI: Video record
TITULLI:Hapja zyrtare e javës se krenarisë “T’du qashtu qysh je!” fillon Java e Krenarisë – kërkohet respektimi i të drejtave të komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2023.06.05
FORMATI: Video record
TITULLI:Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.06.07
FORMATI: Kronikë lajmesh
TITULLI:Java e Krenarisë kthen çështjen e bashkësive civile të personave me gjini të njëjtë
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.06.09
FORMATI: Intervistë në studio
TITULLI:60 Minuta | “T’du qashtu qysh je”, motoja e komunitetit LGBTI – Blert Morina
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.06.10
FORMATI: Fjalim
TITULLI:Fjalimi i Adelina Rose dhe Përparim Rama në koncertin e Paradës së Krenarisë në Prishtinë
FONDKRIJUES: Dylberizm
DATA: 2023.06.14
FORMATI: Debat në studio
TITULLI:Kallxo Pernime | Problemet e Kodit Civil
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.06.19
FORMATI: Intervistë
TITULLI:Shqipëria Live | “Kisha energji femërore brenda meje”, rrëfehet aktori “Drag Queen” -Shqipëria Live 19 Qershor 2023
FONDKRIJUES: Top Channel
DATA: 2023.07.31
FORMATI: Intervistë në studio
TITULLI:Mirëmëngjes Shqipëri | “I love you more” një film nga Erblin Nushi
FONDKRIJUES: RTSH
DATA: 2023.08.07
FORMATI: Debat në studio
TITULLI:Info10 | Duda Balje, Vullnet Krasniqi, Abdullah Klinaku – 07.08.2023
FONDKRIJUES: Kanal 10
DATA: 2023.08.23
FORMATI: Konferencë për media
TITULLI:Filmi i gjatë i regjisorit Erblin Nushi “I love you more” shfaqet më 25 gusht
FONDKRIJUES: KosovaPress
DATA: 2023.08.24
FORMATI: Intervistë
TITULLI:D Podcast | Erblin Nushi flet për eksperiencat e tij profesionale dhe personale, si dhe për sfidat që ka hasur gjatë karrierës së tij. Intervista trajton gjithashtu procesin krijues të tij dhe rëndësinë e përfaqësimit autentik në art dhe kulturë.
FONDKRIJUES: Dukagjini
DATA: 2023.09.18
FORMATI: Kronikë
TITULLI:Të drejtat dhe përgjegjësitë e institucioneve në trajtimin e rasteve të gazetarëve dhe LGBTIQ+?
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.09.18
FORMATI: Debat në studio
TITULLI:Tempus | Trajtimi i rasteve të gazetarëve dhe komuniteteve LGBTIQ+
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.11.07
FORMATI: Intervistë në studio
TITULLI:Express | Filmi “Një manual për ndarjen” triumfon në “Dar Film Fest”
FONDKRIJUES: KOHA