Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Deklarata për shtyp

51 OJQ – LETËR PUBLIKE DREJTUAR Z. GLAUK KONJUFCA HOMOFOBET S’KANË VEND N’KUVEND!
26 Shkurt, 2024

51 OJQ – LETËR PUBLIKE DREJTUAR Z. GLAUK KONJUFCA HOMOFOBET S’KANË VEND N’KUVEND!

I nderuar Kryetar i Kuvendit z. Glauk Konjufca, Përmes kësaj letre dëshirojmë të shprehim shqetësimin tonë të thellë ...
Read More Arrow Icon
26 Shkurt, 2024

HOMOFOBET S’KANË VEND N’KUVEND!

Sot ndërpremë takimin e Komisionit Parlamentar për të Drejta të Njeriut të thirrur nga homofobja Duda Balje, kryetare...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Reagim në lidhje me emërimin e zyrtarit te Ministrisë së Kulturës Z. Xhelajdin Krasniqi në pozitën e Zëvendësuesit të Sekretarit të Përgjithshëm në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit

7 shtator 2023 CEL Kosova, CSGD, YIHR KS, QKSGJ dhe CRD, e kundërshtojnë emërimin e z. Xhelajdin Krasniqi në pozitën ...
Read More Arrow Icon
19 Janar, 2024

Drejtësi për Donjetën! Përgjegjësi institucionale për rastin!

7 prill 2023 Vendimi i Gjykatës Supreme për lirimin e Naser Pajazitaj, i akuzuar për vrasjen e Donjeta Pajazitajt në ...
Read More Arrow Icon
8 Dhjetor, 2023

CEL Kosova mbështet rekomandimin e Amnesty International për Qeverinë e Kosovës për ndërtimin e strehimores për personat LGBTI+ në Kosovë

Amnesty International së fundmi ka publikuar raportin ‘’Nga letra në praktikë: Kosova duhet t’i përmbushë zotimet nda...
Read More Arrow Icon
14 Nëntor, 2023

Organizatat e shoqërisë civile CEL Kosova, CSGD, YIHR, QKSGJ DHE CRD dënojnë publikimin e emrit të personit që ka raportuar rastin për kanosje dhe nxitje të urrejtjes

3 nëntor, 2023 Organizatat e shoqerise civile CEL Kosova, CSGD, YIHR, QKSGJ DHE CRD denojne publikimin e emrit të per...
Read More Arrow Icon
14 Nëntor, 2023

Kërkojmë shkarkimin e Duda Balje nga Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, Viktimat e Dhunës Seksuale gjatë Luftës, për Persona të Pagjetur dhe Peticione

2 mars, 2023 CEL Kosova, CRD, CSGD, QKSGJ dhe YIHR vazhdojnë me kërkesën e njëjtë të shtruar para një viti për shkark...
Read More Arrow Icon
14 Nëntor, 2023

Reagim ndaj Draft Kodit Civil

21 janar, 2022 Ne, organizatat e shoqërisë civile për të drejtat e njeriut, përmes kësaj shkrese shprehim zhgënjimin ...
Read More Arrow Icon
14 Nëntor, 2023

Reagim ndaj shkeljes etike dhe standardeve profesionale të gazetarisë

21 janar, 2022 Dënojmë fuqishëm dhe shprehim shqetesimin tonë për shkeljen etike dhe standardet profesionale të gazet...
Read More Arrow Icon
14 Nëntor, 2023

LETËR REAGIMI NDAJ PROJEKTIT TË KODIT CIVIL

5 korrik, 2021 Projekti i Kodit Civil në Kosovë i cili financohet nga Zyra e Bashkimit Evropian për të draftuar ...
Read More Arrow Icon
14 Nëntor, 2023

Reagim ndaj Emilia Rexhepi

25 mars, 2021 Emilia Rexhepi është zgjedhur Zëvëndëskryeministre e tretë për Çështje të Pakicave dhe të Drejtave të N...
Read More Arrow Icon
Reagim ndaj deputetëve kundër të drejtave LGBTI+
14 Nëntor, 2023

Reagim ndaj deputetëve kundër të drejtave LGBTI+

25 mars, 2021 Republika e Kosovës ka një rrugë të gjatë përpara në drejtim të të drejtave të njeriut. Meqë të drejtat...
Read More Arrow Icon
14 Nëntor, 2023

REAGIM NGA ORGANIZATAT CEL DHE CSGD PËR DËGJIMIN PUBLIK NGA LVV.

2 nëntor, 2020 Grupi Parlamentar i Levizjes Vetëvendosje sot në ora 13:00 organizon dëgjim publik për Draft Kodin Civ...
Read More Arrow Icon
Komunikatë për shtyp: Fjalimi i z. Mërgim Lushtakut në foltoren e Kuvendit të Kosovës në lidhje me institucionin e martesës është në kundërshtim me vlerat që Kushtetuta e Kosovës i garanton
14 Nëntor, 2023

Komunikatë për shtyp: Fjalimi i z. Mërgim Lushtakut në foltoren e Kuvendit të Kosovës në lidhje me institucionin e martesës është në kundërshtim me vlerat që Kushtetuta e Kosovës i garanton

22 tetor, 2020 Më 21 tetor 2020, duke e parafrazuar deputetin e Partisë Demokratike të Kosovës, z. Mërgim Lushtakun i...
Read More Arrow Icon
14 Nëntor, 2023

Komunikatë për shtyp: Komentet e disa anëtarëve të Levizjes Vetëvendosje në mediat sociale janë në kundërshtim me vlerat që Kushtetuta e Kosovës i garanton

20 tetor, 2020 Më 18 tetor 2020, znj. Leonora Shabani-Bajraktari, asambleiste e Kuvendit Komunalë të Prishtinës, duke...
Read More Arrow Icon
REAGIM KUNDËR GJUHËS SË URREJTJES NË EMISIONE PUBLIKE
14 Nëntor, 2023

REAGIM KUNDËR GJUHËS SË URREJTJES NË EMISIONE PUBLIKE

7 tetor, 2020 CEL konsideron shumë shqetësuese faktin që fytyra publike në emisione televizive kanë hapësirën të përd...
Read More Arrow Icon
14 Nëntor, 2023

DEKLARATË PËR MEDIA PROJEKT-KODI CIVIL I KOSOVËS SHKEL TË DREJTAT E NJERIUT

8 Korrik, 2020 Organizatat e shoqerise civile, të nënshkruara më poshtë, konsiderojnë që Projekt-Kodi Civil shkel të ...
Read More Arrow Icon
14 Nëntor, 2023

Deklaratë për Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Bifobisë dhe Transfobisë

22 maj, 2020 Më 17 Maj si në Kosovë ashtu edhe në gjithë botën shënohet Dita Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Bifobis...
Read More Arrow Icon
14 Nëntor, 2023

Projekt-Kodi Civil i Kosovës shkel të drejtat e njeriut

4 Mars, 2019Qendra për Barazi dhe Liri – CEL dhe Qendra për Zhvillimin e Grupeve Shoqërore – CSGD konsiderojnë që Pro...
Read More Arrow Icon
14 Nëntor, 2023

REAGIM në lidhje me deklaratën e zyrtarit te Ministrisë së Drejtësisë Z. Xheladin Krasniqi për personat LGBTI në Kosovë

14 Shkurt, 2019 Organizatat Qendra për Barazi dhe Liri – CEL dhe Qendra për Zhvillimin e Grupeve Shoqërore – CSGD, dë...
Read More Arrow Icon
14 Nëntor, 2023

Deklaratë e përbashkët në mbështetje të së drejtës në identitet gjinorë si e drejtë fundamentale njerëzore

31 korrik, 2018 Blert Morina, ka paraqitur kërkesën për ndërrim të emrit dhe të shënuesit të gjinisë në dokumentet e ...
Read More Arrow Icon