Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Shfaqje Teatrale

Nën-koleksioni “Shfaqje teatrale” përbëhet nga shfaqje që trajtojnë tema rreth komuniteteve LGBTI+ në Kosovë. Për qasje në vitin që ju intereson, ju mund të shtypni atë vit dhe do të hapen titujt e shfaqjeve, përshkrimi, emrat e regjisorëve dhe qasja në burim që dërgon në informacion më të zgjeruar.

2017 Chevron Icon
TITULLI
PËRSHKRIMI
REGJIA
BURIMI
TITULLI:55 shades of gay
PERSHKRIMI: 55 shades of gay is a burlesque story about LGBTI politics in the Balkans and Europe. Local Balkan politicians try to manipulate and deceive EU officials, the humanitarian mercenaries of international NGOs often exploit the homophobic environment to raise funds, so they can implement their social and educational projects [such as workshops and seminars on how to use condoms], while EU officials, using their superior financial and political position, try to subjugate everyone.
REGJIA: Blerta Neziraj
2023 Chevron Icon
TITULLI
PËRSHKRIMI
REGJIA
BURIMI
TITULLI:Mrena Katër Mureve
PERSHKRIMI: “Mrena Katër Mureve”, e shkruar dhe me regji nga Adelina Rose (Erblin Nushi), trajton temën e shëndetit mendor brenda personave LGBTIQ+ dhe përkeqësimin e saj nga shkeljet e të drejtave të njeriut në baza të identitetit. Si një perspektivë unike personale, “Mrena Katër Mureve” ekspozon dhunën dhe urrejtjen, e pasojat që këto fenomene kanë tek individët LGBTIQ+. Njëkohësisht kjo shfaqje feston solidaritetin dhe dashurinë ndërmjet personave LGBTIQ+.
REGJIA: Adelina Rose (Erblin Nushi)