Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Shtypi Ditor

Nën-koleksioni “shtypi ditor” përbëhet nga gjithsej 9 gazeta dhe portale: Rilindja, Java, Jeta në Kosovë – Kallxo.com, Evropa e Lirë, Zëri, KOHA, Kultplus, Ekonomia online dhe shkrime nga rubrika “s’fundmi” e platformës online të revistës Kosovo 2.0, që përmes tyre janë publikuar lajme ditore, shqyrtime, intervista dhe të tjera. Rregullimi i tyre është bërë në metodë kronologjike. Në mungesë të artikujve dikur të publikuara në gazetat tradicionale, vërehet boshllëku në mes viteve 1978 – 2003 – 2011. Përzgjedhja e portaleve online është bërë duke marrë parasysh formatin e datave, shtrirjen më të gjerë të shkrimeve, titujt me të përafërt me përmbajtjen si dhe profesionalizmin. Atëherë kur lajmi i njejtë është publikuar krejt ngjashëm në më shumë se dy portale, është përzgjedh formati më i mirë për lexim dhe titulli më përshkrues. Atëherë kur tema ka qenë e njejtë por që dallon për nga qasja dhe nga ilustrimi me anë të fotografive apo videove, janë ruajtur që të dy a më shumë artikuj për temë. Për arsye kuratoriale ky nën-koleksion, jo saktë, por përafersisht mund të shërbejë edhe si matës i mbulimit të mediave të shkruara nëpër vite. Për qasje në vitin që ju intereson, ju mund të shtypni vitin përkatës dhe do të shfaqen datat e publikimit, titujt, emri i fondkrijuesit dhe qasja në burimin amë përmes vegëzave, apo në rastin e gazetave tradicionale, do të hapet formati PDF.

1978 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 1978.11.11
TITULLI:Ai u bë ajo – pa kapërcyer ylberin
FONDKRIJUES: Rilindja
2003 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2003.02.23
TITULLI: “Moulin Rouge” – Jeton Budima & Ekskluzive: Striptizi erdh n’mahallë; GO GO DJALI
FONDKRIJUES: Java
2006 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2006.01.05
TITULLI:Prapë uniformat blu; SHPK keqtrajton dy homoseksualë
FONDKRIJUES: Kosova Sot
DATA: 2006.01.12
TITULLI:Dy OJQ reagojnë për keqtrajtim të homoseksualëve nga SHPK-ja
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2006.01.12
TITULLI:Dy shoqata për të drejtat e njeriut reagojnë rreth rastit të 31 dhjetorit në Prishtinë; Denohet dhuna e ushtruar ndaj dy homoseksualëve
FONDKRIJUES: (Pa identifikuar)
DATA: 2006.01.17
TITULLI:SHPK-ja ‘zbulon’ se nuk guxon të diskriminojë as në bazë të preferencave seksuale
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2006.01.18
TITULLI:Suspendohen nga puna dy policë të SHPK-së
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2006.01.30
TITULLI:Refki Morina, zëdhënës i deritanishëm i SHPK-së, është larguar nga detyra
FONDKRIJUES: (Pa identifikuar)
DATA: 2006.02.28
TITULLI:Si të tregosh se je homoseksual
FONDKRIJUES: Express
DATA: 2006.04.04
TITULLI:Kuku le le për homoseksualet
FONDKRIJUES: Express
DATA: 2006.04.20
TITULLI:Jam homoseksual kërkoj azil
FONDKRIJUES: Express
DATA: 2006.05.31
TITULLI:Love city story; Lesbiket
FONDKRIJUES: (Pa identifikuar)
DATA: 2006.08.24
TITULLI:S’ka vend për vallëzim të homove…
FONDKRIJUES: Epoka e Re
DATA: 2006.08.24
TITULLI:YIHR dhe QESh reagojnë ndaj kërcënimit të tre anëtareve të QESh
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2006.08.27
TITULLI:Homoseksualët duan të drejta në Kosovë
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2006.10.03
TITULLI:Dr. Ferid Agani akuzohet për fjalor urrejtës ndaj pakicave seksuale
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2006.10.06
TITULLI:Dr. Agani: Gjuha e urrejtjes është e panjohur për mua
FONDKRIJUES: Epoka e Re
DATA: 2006.10.06
TITULLI:Gjuha e urrejtjes është e panjohur për mua
FONDKRIJUES: KOHA
2007 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2007.01.19
TITULLI:Homoseksualiteti, çrregullim apo jo?!
FONDKRIJUES: (Pa identifikuar)
DATA: 2007.01.21
TITULLI:Homoseksualizmi çrregullim?!
FONDKRIJUES: Info Press
2011 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2011.11.19
TITULLI:Kultura shqiptare si shtypje
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2011.12.05
TITULLI:Diskrimini i tyre vazhdon
FONDKRIJUES: Kallxo.com
2012 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2012.05.24
TITULLI:DASH: Shqetësime serioze për të drejtat e njeriut në Kosovë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2012.07.06
TITULLI:Filmat patjetër janë këtu. Doku
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2012.12.17
TITULLI:Ambasada amerikane dënon dhunën ndaj komunitetit LGBT
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2012.12.18
TITULLI:Kosovë: Avokati i Popullit i dënon sulmet
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2012.12.20
TITULLI:Nata e turpit
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2012.12.21
TITULLI:KMShK: Portalet të mos publikojnë komente fyese
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2012.12.23
TITULLI:Komuniteti LGBT, i stigmatizuar
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2012.12.25
TITULLI:Burri i dhunshëm kosovar
FONDKRIJUES: Kallxo.com
2013 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2013.02.04
TITULLI:EULEX heton dhunën ndaj komunitetit LGBT
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2013.02.12
TITULLI:Lunacek lavdëron dialogun, kërkon luftimin e korrupsionit
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2013.02.15
TITULLI:Të dhëna shqetësuese për homofobinë në Kosovë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2013.02.18
TITULLI:Kërkimi i shtegut për sheriat
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2013.03.06
TITULLI:“Bashkohu” pranohet parti politike
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2013.04.20
TITULLI:DASH: Problemet më të mëdha – pengesat në rrugë në veri të Kosovës
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2013.05.05
TITULLI:Shënimi i parë i ditës kundër homofobisë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2013.05.17
TITULLI:Konferencë për ditën kundër homofobisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2013.06.23
TITULLI:Mësimi i Çapullxhinjve të Stambollit
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2013.06.23
TITULLI:Homoseksualët në hije përkundër vëmendjes së shtuar
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2013.08.26
TITULLI:Vampiri shfaqet në dokufest
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2013.09.09
TITULLI:“Obligimi Mysliman” nxiti sulmin kundër Kosova 2.0
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2013.09.14
TITULLI:Kurteshi: Gjendje e rëndë nga mosrespektimi i të drejtave të njeriut
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2013.10.16
TITULLI:Zbogar: Krimi i organizuar dhe korrupsioni sfidë në Kosovë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2013.12.10
TITULLI:Kosova larg vendeve që respektojnë të drejtat e njeriut
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2013.12.18
TITULLI:Thaçi: Të gjithë kryetarët do t’i respektojnë Ligjet e Kosovës
FONDKRIJUES: Kallxo.com
2014 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2014.02.03
TITULLI:Jehonë e shfaqjes mbi persekutimin e gejëve nga nazistët
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2014.02.28
TITULLI:Përgjegjësit e “paidentifikuar” të ekstremizmit në veri
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2014.03.03
TITULLI:Kostiq: Koha për dobësimin e ekstremistëve
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2014.03.04
TITULLI:Ligji për amnisti lehtëson sulmuesit e Kosovo 2.0 (TV)
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2014.03.13
TITULLI:Homoseksualët e margjinalizuar nëpërmjet artit
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2014.04.16
TITULLI:OJQ-të kërkojnë respektim të komunitetit LGBT
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2014.04.17
TITULLI:Dita ndërkombëtare kundër homofobisë shënohet edhe në Kosovë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2014.04.23
TITULLI:“PriFest “– glamur dhe filma
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2014.05.05
TITULLI:Peticioni që futi në grackë shkrimtarët
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2014.06.06
TITULLI:Lufta në dy fronte e lesbikeve në Ballkan
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2014.06.13
TITULLI:Kosova e patriarkëve dhe e rebeleve
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2014.06.13
TITULLI:Rrugëtimi për në republikën e re të kosovës
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2014.09.02
TITULLI:Dreka te Skënderbeu dhe Lepurushja në Piramidë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2014.12.04
TITULLI:‘SKENA UP’ shkrinë garën kombëtare në ndërkombëtare
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2014.12.10
TITULLI:RAE komunitetet më të diskriminuara
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
2015 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2015.02.25
TITULLI:AI analizon gjendjen e të drejtave të njeriut në Kosovë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2015.03.17
TITULLI:Debat i vonuar për komunitetin LGBT në Kosovë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2015.05.16
TITULLI:EULEX ngrit flamurin Ylber për Ditën ndërkombëtare kundër homofobisë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2015.05.17
TITULLI:Prishtinë: U mbajt marshi kundër homofobisë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2015.05.18
TITULLI:Thirrje për çrrënjosjen e homofobisë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2015.06.12
TITULLI:Ndërgjegjësim me debat për Komunitetin LGBT
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2015.07.02
TITULLI:Respektim i ulët i të drejtave të komunitetit LGBT
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2015.07.07
TITULLI:Avokati i Popullit flet për shamitë dhe LGBT-në
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2015.07.09
TITULLI:Avokati i Popullit: Nuk do të merrem vetëm me shamia e LGBT
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2015.07.19
TITULLI:Gëzim Kelmendi flet për gratë, homoseksualizmin, ISIS-in dhe Gold AG
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2015.08.16
TITULLI:Histori me defa e frikë në kinemanë mbi lum
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2015.09.03
TITULLI:Jashari: S’ka promovim të të drejtave për komunitetin LGBT
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2015.09.08
TITULLI:Murat Meha dhe komuniteti LGBT komentojnë deklaratën e Ramush Haradinajt
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2015.09.10
TITULLI:Festivali që fuqizon femrën
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2015.11.15
TITULLI:Homofobia-Kosova prin në Ballkanin Perëndimor
FONDKRIJUES: Kallxo.com
2016 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2016.01.17
TITULLI:HRW: Përparime të kufizuara në Kosovë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2016.02.02
TITULLI:Sfidat e integrimit të një homoseksuali në shoqëri
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2016.02.11
TITULLI:Shoqëria Duhet t’i Marrë më Seriozisht të Drejtat e Grupeve të Margjinalizuara
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.04.08
TITULLI:Fjalimi Presidencial i Hashim Thaçit
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.04.19
TITULLI:Të rinjtë kosovarë të komunitetit LGBT flasin për mediat gjermane
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2016.05.11
TITULLI:Shoqëria Civile Do Mundësi të Barabarta
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.05.12
TITULLI:Thaçi: Të Dekriminalizohet Politika
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.05.17
TITULLI:Lunacek: Komuniteti LGBT duhet të jetojë në këtë vend pa u frikësuar
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2016.05.17
TITULLI:Thaçi: Në Kosovë secili mund të dashurojë secilin
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2016.05.17
TITULLI:Nis marshi për LGBTI: Dashuria jonë është kushtetuese (Foto)
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2016.05.17
TITULLI:EULEX Shënon Ditën Ndërkombëtare Kundër Homofobisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.05.17
TITULLI:Prishtina Marshon për të Drejtat e Komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.05.17
TITULLI:Ndërtesa e Qeverisë Ngjyroset me Simbolin e LGBTI-së
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.05.17
TITULLI:Kosovarët valëvitin flamurin e ylbertë
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2016.06.15
TITULLI:Homazhe në Prishtinë për viktimat e Orlandos
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2016.06.16
TITULLI:LGBT në Prishtinë përkujton viktimat e Orlandos
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2016.06.16
TITULLI:“Të ndryshosh veten për të tjerët” – Jeta e një homoseksuali në Kosovë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2016.06.28
TITULLI:Të Rinjtë e Kosovës Paqësorë dhe Pesimistë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.08.05
TITULLI:Raportimi i ngacmimeve seksuale në Kosovë
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2016.08.14
TITULLI:Homoseksualët e Frikësuar të Kosovës Rrinë të Mbyllur
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.10.07
TITULLI:Vendet e Rajonit Shkëmbejnë Përvojat për Integrimin e Komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.10.07
TITULLI:Kosova nikoqike e konferencës së parë rajonale për të drejtat e LGBTI
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2016.10.10
TITULLI:(An)alfabetizmi në Revistat e Grave
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.10.16
TITULLI:Komuniteti LGBTI vazhdon të përballet me shumë sfida
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2016.10.27
TITULLI:Nuk respektohet Ligji për punësimin e personave me nevoja të veçanta
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2016.11.29
TITULLI:Synohet Vetëdijesim për të Drejtat e të Margjinalizuarve
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.12.02
TITULLI:Raporti që kontribuon në strategjitë e të drejtave të njeriut
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2016.12.06
TITULLI:Aktivizmi-Ngushtimi i Hendekut mes Partive dhe Shoqërisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.12.08
TITULLI:Thaçi: S’ka Demokraci pa të Drejta të Qytetarëve
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2016.12.09
TITULLI:Aktivistët kosovarë përgatiten për shënimin e ditës së të drejtave të njeriut
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2016.12.14
TITULLI:Jeta e ‘mohuar’ e transgjinorëve në Kosovë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2016.12.14
TITULLI:S’e Dinë Dallimin mes Transgjinorëve dhe Transseksualëve
FONDKRIJUES: Kallxo.com
2017 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2017.02.23
TITULLI:Komuniteti LGBT ndihet i lënë pas dore në Kosovë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.02.28
TITULLI:Krimet e Urrejtjes Ndaj LGBTI-së të Paraportuara
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.05.16
TITULLI:Fuad Ramiqi dhe 4 Imamë Deklarohen të Pafajshëm
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.05.17
TITULLI:Kosova, vendi më homofobik në rajon
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2017.05.20
TITULLI:Delawie-grave: Kriminelët nuk duhet t’iu ndalin
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2017.06.21
TITULLI:Era Istrefi letër komunitetit LGBT: Mos lejoni askënd t’ua ndalojë dashurinë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2017.06.21
TITULLI:Shtyhet Gjykimi i Imamëve- Gjyqtari në Pushim
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.06.28
TITULLI:Fuad Ramiqi e Quan Politike Aktakuzën ndaj Tij
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.08.04
TITULLI:‘55 shades of gay’, pranvera ballkanike e revolucionit seksual
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2017.09.08
TITULLI:Një çift gay kërkon të martohet sonte në Teatrin Kombëtar të Kosovës
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2017.09.08
TITULLI:Gati për Shfaqjen ’55 Nuancat e Gay-t’
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.09.09
TITULLI:Dy burra të dashuruar dhe një qytet histerik vijnë në shfaqjen “55 shades of gay” në Teatrin Kombëtar të Kosovës
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2017.09.28
TITULLI:“The Pride” nga Edi Mehana, drama që shtjellon luftën, fenë dhe komunitetin LGBT
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2017.09.28
TITULLI:Fuad Ramiqi Mbrohet Vetë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.10.05
TITULLI:Më 10 Tetor Mbahet Parada e Parë e Krenarisë në Kosovë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.10.05
TITULLI:Me moton ‘Në emër të Dashnisë’ mbahet parada e parë e krenarisë në Kosovë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2017.10.05
TITULLI:Aktivistët lajmrojnë paradën e krenarisë 
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2017.10.06
TITULLI:Haradinaj hap “Javën e Krenarisë”, thotë se Kosova është gati të respektojë të drejtat e komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2017.10.06
TITULLI:Haradinaj: Kosova e Gatshme të Respektojë Komunitetin LGBTI
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.10.09
TITULLI:Kur Adelina Ismaili e përkrahte komunitetin LGBT
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2017.10.09
TITULLI:Policia e Gatshme për Paradën e Krenarisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.10.09
TITULLI:Prapaskenat e Paradës së Krenarisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.10.10
TITULLI:Komuniteti LGBTI mbajti Paradën e parë në vend, u kërkua drejtësi dhe barazi
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2017.10.10
TITULLI:Kënga e Era Istrefit, në toplistën e komunitetit LGBT në Billboard
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2017.10.10
TITULLI:Shtatorja e Gjergj Kastriot Skënderbeut shndërrohet në zonë të lirë nga homofobia
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2017.10.10
TITULLI:Dua Lipa flet për Paradën e Krenarisë në Prishtinë (FOTO)
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2017.10.10
TITULLI:Kryeministri nuk merr pjesë në paradën e LGBTI-së
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2017.10.10
TITULLI:Parada e Krenarisë: Urrejtja nuk Është Vlerë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.10.10
TITULLI:Presidenti Thaçi e Ministrja Hoxha në Paradën e Krenarisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.10.10
TITULLI:Mustafa: Përmbyllëm me Sukses Paradën e Krenarisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.10.10
TITULLI:FOTO Galeri – Parada e Parë e Krenarisë në Kosovë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.10.11
TITULLI:Era krenare me Paradën e LGBTI-së në Prishtinë (FOTO)
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2017.10.11
TITULLI:Dy Raste të Hapura në Polici Lidhur me Paradën e Krenarisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.11.14
TITULLI:Kryeimami i Kosovës dëshmon në gjykimin ndaj imamëve të dyshuar për nxitje të kryerjes së veprave terroriste
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2017.11.26
TITULLI:Blerta Zeqiri: Filmi “Martesa”, filmi më i mirë që kam realizuar deri tani (FOTO/VIDEO)
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2017.12.13
TITULLI:Çfarë dëshmoi sot në seancë kryeimami Bajgora
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2017.12.13
TITULLI:Kryeimami e Quan Veprim të Shëmtuar Homoseksualizmin
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.12.14
TITULLI:Ministria Nuk Heq nga Tekstet Shkollore Përmbajtjen Diskriminuese
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.12.15
TITULLI:U Ndanë Çmimet Gazetareske për Raportim në Fushat e të Drejtave të Njeriut
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2017.12.31
TITULLI:Petrit Halilaj: Kafshët sjellin diçka të vërtetë, krijojnë momente të thjeshta
FONDKRIJUES: Kultplus
2018 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2018.01.15
TITULLI:“Kushdo që do debat, le t’vjen nëpër oda të burrave…”
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.01.27
TITULLI:Policia S’ka Informata për Përdhunimin e Malazezit në Kosovë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.01.31
TITULLI:“Martesa” nga Blerta Zeqiri, tregimi i Kosovës dhe dashuria e pamundur
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.01.31
TITULLI:“Martesa” premierë në Cineplexx, rrëfim dashurie që provokon
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.02.07
TITULLI:Kërkohet trajtim i barabartë për komunitetin LGBTI
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2018.02.07
TITULLI:Aktivistët e LGBTI në Kosovë Flasin për të Drejtat e Tyre
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.02.10
TITULLI:Rrëfime përtej frikës dhe diskriminimit nga pjesëtarët LGBT
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2018.03.06
TITULLI:Mbahet Konferencë për Grupet e Margjinalizuara
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.04.17
TITULLI:FemArt – festivali më i madh i Artisteve dhe Aktivisteve në Ballkan nis javën e ardhshme
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.04.17
TITULLI:‘Hitleri dhe Enver Hoxha iu dalin hak’, hapet ekspozita me gjuhën e urrejtjes ndaj komunitetit LGBT
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.04.17
TITULLI:Apostolova dhe Delawie dalin në mbështetje të komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2018.04.18
TITULLI:Flamuri i LGBT-së në Katedralen “Nënë Tereza”
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.04.18
TITULLI:Ndërtesa e Qeverisë së Kosovës mbulohet me ngjyrat e komunitetit LGBTI (FOTO)
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.04.21
TITULLI:Departamenti i Shtetit: Kosova me korrupsion dhe mungesë të pavarësisë së gjyqësorit
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.04.25
TITULLI:Me moton TI UDHËHEQË, sonte nisë rrugëtimi i 6-të i FemArt
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.05.15
TITULLI:Prokurori kërkon ‘dënim shembullor’ për imamët dhe Ramiqin
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.05.17
TITULLI:Komuniteti LGBT ekspozon në Prishtinë kërcënimet me të cilat jeton çdo ditë (video)
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.05.17
TITULLI:Komuniteti LGBTI raporton kërcënime përmes ekspozitës
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2018.05.17
TITULLI:Komuniteti LGBTI porosit: Jena knej
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.05.17
TITULLI:Refuzohet kërkesa historike për ndryshim të emrit dhe gjinisë
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2018.05.18
TITULLI:Fotogaleri: Ekspozita kundër homofobisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.05.18
TITULLI:Refuzohet kërkesa historike për ndryshim të emrit dhe gjinisë
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2018.05.21
TITULLI:Vështrim mbi forcën fizike e deklaratat e paprecedentë të kryeministrit Haradinaj
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.05.22
TITULLI:A e lejon apo jo Kosova martesën brenda gjinisë së njëjtë
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.05.23
TITULLI:Komuniteti LGBT ankohet për shkelje të të drejtave të tij
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.05.24
TITULLI:Policia e Kosovës abuzon me personin që e akuzon se është pjesëtar i LGBTI
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.05.25
TITULLI:Suspendohen pesë zyrtarë policorë pasi abuzuan me një person të komunitetit LGBT
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.05.27
TITULLI:LGBT me paradë kërkoi të drejtat dhe liritë e veta
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.05.29
TITULLI:Suspendohen pesë zyrtarë policorë pasi abuzuan me një person të komunitetit LGBT
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.05.30
TITULLI:Në Ditën e të Drejtave të Njeriut në Kosovë evidentohen grupet e kanosura
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2018.06.08
TITULLI:Versioni Queer i këngës “Qou Rexho”
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.06.12
TITULLI:Prishtina International Film Festival (PriFest)
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.06.14
TITULLI:Prezantohen mekanizmat përcjellës të shkeljeve të të drejtave të njeriut
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.06.25
TITULLI:Transgjinori kosovar sfidon shtetin që t’ia pranojë identitetin e tij
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.06.27
TITULLI:‘Kosovo Next 10’ shpalosi vizionin e të rinjve për të ardhmen e Kosovës (FOTO)
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.06.28
TITULLI:Faji në librat tanë shkollorë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.07.03
TITULLI:HAVEIT: ‘Ne jemi grup artistik që i takojmë rrugës’
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.07.10
TITULLI:FOTO: Këta janë top të kërkuarit në Kosovë nga Policia e Kosovës
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.07.12
TITULLI:Arti i pa-autorizuar i rrugës, thirrje e pranimit të të drejtave të homoseksualëve
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.07.19
TITULLI:“PriFilm Fest” ngjall kryeqytetin
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2018.07.31
TITULLI:Rasti transgjinor shkon në institucionin më të lartë ligjor të Kosovës
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2018.08.05
TITULLI:A e lejojnë ligjet e Kosovës martesën e gjinisë së njëjtë?
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2018.08.25
TITULLI:Kafeneja Traffic Gallery e largon arsyetimin pse nxorri jashtë të rinjtë e komunitetit LGBT
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.09.02
TITULLI:Edon Shileku, student i aktrimit tregon si u largua nga “Traffic Gallery”
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.10.01
TITULLI:Parada e Krenarisë këtë vit vjen “Në emër të lirisë”
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.10.02
TITULLI:Parada e LGBTI-së ka vetëdijësuar kosovarët, më 10 tetor priten mijëra pjesëmarrës
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.10.03
TITULLI:Në Prishtinë do të shfaqen filma rreth komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.10.04
TITULLI:Ndahen çmimet për storiet më të mira mbi të drejtat e njeriut
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.10.08
TITULLI:CSGD: Personat e komunitetit LGBT po largohen nga Kosova për shkak të kërcënimeve
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.10.09
TITULLI:Pjesëtarët e komunitetit LGBT shfaqin shqetësime për sigurinë e tyre
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2018.10.09
TITULLI:‘Krenaria’ marshon, në protestë apo aheng
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.10.09
TITULLI:Partia Fjala kundërshton ‘Paradën e Krenarisë’, reagon komuniteti LGBT
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.10.10
TITULLI:Haradinaj: Fat që Kushtetuta jonë mbron liritë individuale të secilit
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.10.10
TITULLI:“Parada e Krenarisë” përmes fotografive (FOTO)
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.10.10
TITULLI:Edhe Era Istrefi mbështet “Paradën e Krenarisë” të mbajtur në kryeqytet
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.10.10
TITULLI:Safet Kamberaj, mësimdhënësi homofob që poston fotografi plot urrejtje
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.10.10
TITULLI:LGBT mbajti Paradën e Krenarisë në Prishtinë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2018.10.10
TITULLI:Haradinaj: LGBTI do ta ketë mbështetjen institucionale
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2018.10.10
TITULLI:Përkrahet Parada LGBT: Duhet të garantojmë se Kushtetuta është e barabartë për të gjithë
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2018.10.10
TITULLI:Komuniteti LGBT marshon në Prishtinë “Në emër të lirisë”
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2018.10.10
TITULLI:Haradinaj: LGBTI dhe Java e Krenarisë do ta kenë mbështetjen institucionale
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.10.10
TITULLI:Historia e Paradës së Krenarisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.10.14
TITULLI:Adelina Ismaili: I kam kënduar komunitetit LGBT 20 vite më parë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.11.14
TITULLI:Blert Morina dhe grupi Haveit fitojnë çmimin për Demokraci 2018
FONDKRIJUES: Kulplus
DATA: 2018.11.14
TITULLI:Blert Morina nderohet me çmimin për demokraci
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.11.16
TITULLI:Skandaloze Policia e Kosovës abuzon me personin që e akuzon se është pjesëtar i LGBTI
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.11.16
TITULLI:IPK nis hetimet për ofendimin e personave për përkatësi seksuale nga zyrtarët policorë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.11.16
TITULLI:Pesë zyrtarë të Policisë suspendohen pas publikimit të videos nga KALLXO.com
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.11.17
TITULLI:Detajet e suspendimit të policëve lidhur me videon e publikuar në KALLXO.com
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.11.17
TITULLI:Suspendohen pesë policë pas keqtrajtimit të pjesëtarit të komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2018.12.03
TITULLI:OJQ-të kërkojnë ndëshkueshmëri të dhunës në familje
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.12.09
TITULLI:Nesër marsh në Prishtinë për të drejtat e njeriut
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2018.12.12
TITULLI:Të drejtat e njeriut në Kosovë: Hendeku mes shkronjave në Kushtetutë dhe praktikës (FOTO)
FONDKRIJUES: Kallxo.com
2019 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2019.01.17
TITULLI:HRW për Kosovën: Përparim i ngadalshëm në mbrojtjen e të drejtave të njeriut 
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2019.01.18
TITULLI:Suedia dhe Kosova, e bardha dhe e zeza për të drejtat e njeriut
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.01.18
TITULLI:Haradinaj takohet me 120 studentë të huaj
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.01.20
TITULLI:Mosrespektimi i ligjeve si burim i shkeljes së të drejtave të njeriut
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2019.01.31
TITULLI:Transgjinorët e Kosovës, sytë kah Maqedonia për të drejtat e tyre
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.02.06
TITULLI:Haveit, zëri i temave të anashkaluara
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.02.14
TITULLI:Ndalohet për 48 orë zyrtari që kërcënoi komunitetin LGBT
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2019.02.14
TITULLI:Qendra Multimedia: Policia dhe Prokuroria duhet të ndërmarrin masa ndaj deklaratës së zyrtarit të Ministrisë së Drejtësisë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.02.14
TITULLI:Luan Durmishi: Si artistë jemi të shokuar se akoma ka këso lloj personash nëpër institucione
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.02.14
TITULLI:Zyrtari i Ministrisë së Drejtësisë: LGBT-së duhet me ua heq kokat me shpatë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.02.14
TITULLI:CEL reagon në lidhje me deklaratën e zyrtarit të Ministrisë së Drejtësisë për personat LGBTI
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.02.14
TITULLI:Ministri Abelard Tahiri distancohet nga gjuha skandaloze e Xheladin Krasniqit mbi komunitetin LGBT
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.02.14
TITULLI:Arrestohet zyrtari i Ministrisë që kërkonte heqjen e kokave të anëtarëve të LGBT-së
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.02.14
TITULLI:Një hapësirë për dashuri, humanizëm dhe biseda tabu
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.02.19
TITULLI:‘55 shades of gay’ shfaqet sot në teatrin ‘Oda’
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.02.23
TITULLI:Kodi i ri Civil i Kosovës nuk e lejon martesën e personave me gjini të njëjtë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.02.24
TITULLI:Avokati i Popullit: Projektkodi Civil shkel të drejtën kushtetuese për martesat e personave të gjinisë së njëjtë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.03.23
TITULLI:A lejohen martesat e personave të gjinisë së njëjtë në Kosovë?
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2019.04.03
TITULLI:Magno: Ligji për OJQ-të i rëndësishëm, të mos ketë kthim mbrapa
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2019.04.03
TITULLI:Haxhi Gashi: Martesat në mes gjinive të njëjta mund të rregullohen me ligj të veçantë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.04.04
TITULLI:Kërkohet që martesa e gjinisë së njëjtë të përfshihet në Kodin Civil
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2019.04.15
TITULLI:Qendra Multimedia ka inicuar Platformën Kulturore të Kosovës 2019+
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.04.15
TITULLI:Organizatat e komunitetit LGBTI mirëpresin hyrjen në fuqi të Kodit të ri Penal
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.05.17
TITULLI:Kossnet: Barazi për personat pavarësisht identitetit gjinor
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.05.17
TITULLI:Largimi i ngadaltë nga homofobia
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2019.06.22
TITULLI:Parada e Krenarisë, mundësi për avancimin e të drejtave të komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2019.06.27
TITULLI:Iniciativa për reformimim e Islamit lidhur me të drejtat e grave dhe komunitetit LGBT
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.07.19
TITULLI:‘Pasojat’ e të qenit LGBT
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.08.22
TITULLI:Gjykata e Apelit: Lejohet ndërrimi i emrit dhe gjinisë në regjistrin civil
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.08.27
TITULLI:“LGBT Police” shfaqet në Prifest
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2019.09.09
TITULLI:Kushtetuesja e vlerëson të papranueshme kërkesën e Blert Morinës për ndërrim të identitetit gjinor
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2019.09.10
TITULLI:‘Në Ditën Botërore të Parandalimit të Vetëvrasjeve, po du me ju kujtu diçka’
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.09.21
TITULLI:Kush po ja financon fushatën Haxhi Shalës komandant ‘Topit’
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.09.22
TITULLI:Yll Rugova zotohet se do t’i ndalojë qeset plastikës
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.09.23
TITULLI:Kandidati për deputet që zotohet se do ta mbajë vetëm një vend pune – VIDEO
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.09.23
TITULLI:Burim Ramadani kundër vendimeve të Pal Lekajt dhe pro shitjes së telekomit
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.09.26
TITULLI:Me moton “Për kon t’rreh zemra”, më 10 tetor organizohet Parada e Krenarisë në Kosovë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.09.26
TITULLI:“Për kon t’rreh zemra”, nga 7 tetori nis Java e Krenarisë në Kosovë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.09.27
TITULLI:Kandidatja për ligjvënëse premton përkrahje për fëmijët me autizëm
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.09.28
TITULLI:Vjosa Osmani tregon nëse do të marrë pjesë në Paradën e Krenarisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.09.29
TITULLI:Fatmir Limaj tregon a do të marrë pjesë në Paradën e Krenarisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.10.01
TITULLI:Kandidati i Partisë Fjala kundër komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.10.01
TITULLI:Kandidati nga Partia Fjala: Me këtë sistem të drejtësisë nuk jap dorëheqje nëse më ngritet aktakuzë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.10.03
TITULLI:100 kandidatë për deputetë flasin për martesën mes gjinisë së njëjtë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.10.07
TITULLI:Fillon “Java e Krenarisë”, bëhet thirrje për respektimin e të drejtave të komunitetit LGBT
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2019.10.07
TITULLI:Hapet Java e Krenarisë në Kosovë, Thaçi: Betejë e papërfunduar
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.10.07
TITULLI:‘Na e ngritëm flamurin’, organizatat dhe institucionet e përkrahin Javën e Krenarisë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.10.07
TITULLI:Nis në Prishtinë ‘Java e Krenarisë’
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.10.08
TITULLI:Ekspozita “QUEIN” vjen në formë përkrahjeje për LGBTI
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.10.09
TITULLI:Rritet interesimi i medieve për të raportuar rreth komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2019.10.09
TITULLI:Nesër organizohet Parada e Krenarisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.10.10
TITULLI:Partia Fjala kundër Paradës së Krenarisë, e quan paradë të turpit
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2019.10.10
TITULLI:U mbajt Parada e Krenarisë, LGBTI: Pas gjithë këtyre sfidave ne qëndrojmë në këmbë dhe krenar, për këtë na rreh zemra
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2019.10.10
TITULLI:Mbahet Parada e tretë e Krenarisë në Prishtinë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2019.10.10
TITULLI:Partia Fjala parakalimin e komunitetit LGBTI e quan “Paradë e Turpit”
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2019.10.10
TITULLI:Mbahet “Parada e Krenarisë”, Ahmeti thotë se duhet të luftojmë për të drejtat e komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2019.10.10
TITULLI:Moderatori i njohur e fton Bleron në paradën e LGBTI
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2019.10.10
TITULLI:Mbahet sot Parada e Krenarisë me moton ‘Për kon t’rreh zemra’
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.10.10
TITULLI:Prishtinë, mbahet ‘Parada Krenarisë’
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2019.10.10
TITULLI:Të zhurmshëm dhe krenarë
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2019.12.24
TITULLI:“Prishtina e Secilit”, platformë nga Komuna që synon ndalimin e diskriminimit në shoqëri
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2019.12.24
TITULLI:Prishtina planifikon platformë për parandalimin e diskriminimit
FONDKRIJUES: Kallxo.com
2020 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2020.01.14
TITULLI:“Kushtetuta” hapi programin e filmave në Kino “Armata”
FONDKRIJUES: KOHA
BURIMI:
DATA: 2020.01.14
TITULLI:HRW: Probleme në respektimin e të drejtave të njeriut në Kosovë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2020.01.19
TITULLI:Mungon buxheti, mungon edhe ndihma juridike falas
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2020.01.20
TITULLI:Gjykata i jep të drejtë Blert Morinës që të ndryshojë emrin dhe shënuesin e gjinisë në dokumentet identifikuese
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.01.20
TITULLI:Blert Morinës i lejohet të ndërrojë emrin dhe gjininë në dokumente zyrtare
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2020.01.20
TITULLI:Blert Morinës i mundësohet ndërrimi i gjinisë në dokumentet e identifikimit
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2020.01.20
TITULLI:Blert Morina e fiton rastin kundër Agjencisë për Regjistrimin Civil
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2020.01.20
TITULLI:Blert Morina fiton rastin historik të Kosovës për ndërrim të gjinisë dhe emrit
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2020.01.20
TITULLI:Vendim historik për të drejtat e transgjinorëve
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2020.01.21
TITULLI:‘Rasti i Blert/a Morinës, sulm në Familjen si institucion, vlerë për të cilën karakterizohet populli ynë’
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2020.01.24
TITULLI:Kosnett shkruan për rastin e aktivistit transgjinor që aplikoi për ndryshimin e gjinisë
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2020.01.31
TITULLI:Thaçi themelon Këshillin Konsultativ për LGBTIQ+
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2020.02.04
TITULLI:‘Unë jam vetë grua’ e vendos realitetin transgjinor në skenë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.02.05
TITULLI:“Armata” prezanton filmat e regjisoreve më të suksesshme kosovare
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2020.02.13
TITULLI:Sopi: Kinematografia duhet të zhvillohet si identitet kulturor
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2020.03.14
TITULLI:‘HIV’, paragjykimi që dhemb
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.04.11
TITULLI:Filmi ‘Martesa’ në pandjeshmërinë e lirisë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2020.05.12
TITULLI:Jeta e komunitetit LGBTQ në karantinë
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2020.05.15
TITULLI:Jetmir Idrizi vjen me ekspozitën ‘Queerantine’
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2020.05.17
TITULLI:#Edheshqiptaredhedylber
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2020.05.17
TITULLI:Qeveria heziton që ta ndriqojë ndërtesën e saj për nder të komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2020.05.17
TITULLI:Thaçi mbështet komunitetin LGBTIQ: Do të punojmë për të siguruar të drejta të barabarta për të gjithë
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2020.05.17
TITULLI:Qeveria të hartojë dhe të zbatojë një plan konkret kundër LGBTQI
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2020.05.17
TITULLI:Ndërtesa e Qeverisë ndriçohet me ngjyrat e komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2020.05.17
TITULLI:CSGD dhe CEL: Situata nga pandemia ka goditur edhe më tepër personat LGBTI në Kosovë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.05.17
TITULLI:Thaçi: Kam iniciuar krijimin e mekanizmave të rinj për adresimin e çështjeve të komunitetit LGBTIQ
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.05.17
TITULLI:Rrugëtimi burokratik për njohjen e përcaktimit gjinor
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.05.17
TITULLI:Ardhja e IDAHOTBIT në Kosovë
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2020.05.27
TITULLI:Skandaloze: Deputeti fajson komunitetin LGBTI për mosnjohjen e Kosovës nga disa shtete të botës
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2020.05.28
TITULLI:Prishtina do të bëhet me qendër për komunitetin LGBTI
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2020.05.29
TITULLI:Pandemia shpërfaq të metat në reagimin ndaj dhunës në familje në Kosovë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.06.22
TITULLI:Politikës kosovare i nevojiten gra rebele
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.06.28
TITULLI:“Dylberizm”, platforma e parë LGBTQ+ në gjuhën shqipe
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2020.06.30
TITULLI:Lufta e vajzave dhe grave me ngacmimet seksuale në Kosovë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.07.02
TITULLI:Dafina në përkrahje të kumunitetit LGBT
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2020.07.08
TITULLI:OJQ-të: Projekt- Kodi Civil i Kosovës shkel të drejtat e komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.09.05
TITULLI:Aktivisti për të drejtat e komunitetit LGBTI flet për marrëveshjen Kosovë-Serbi
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.09.07
TITULLI:Hapet “Java e Ndihmës Juridike Falas” në Kosovë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.09.22
TITULLI:Nga sulmet te diskriminimi, komuniteti LGBTI ende në betejë për të drejta e tyre në Kosovë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.09.24
TITULLI:‘PriFest’ shpalos programin e filmave për edicionin e 12-të online, hapet me filmin ‘Exile’ të Visar Morinës
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2020.10.03
TITULLI:Komuna e Prishtinës ndan 300 mijë euro për ndërtimin e strehimores për komunitetin LGBTI
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2020.10.06
TITULLI:Fatalizmi iluminist
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2020.10.10
TITULLI:Zbatueshmëri e ulët e rekomandimeve të Avokatit të Popullit, 75% e tyre në pritje të zbatimit
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2020.10.12
TITULLI:Ndryshon forma e mbajtjes së Paradës së Krenarisë në Kosovë shkaku i koronavirusit
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2020.10.12
TITULLI:Komuna e Prishtinës ngjyros vendkalimin për këmbësorë me ngjyrat e flamurit të LGBTI-së
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2020.10.12
TITULLI:PSD-ja në solidaritet me komunitetin LGBTQI
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2020.10.12
TITULLI:Kryeministri Hoti premton mbështetje për komunitetin LGBTIQ+
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.10.12
TITULLI:Me parakalimin e veturave u mbajt sot “Parada e Krenarisë” në Prishtinë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2020.10.17
TITULLI:Ambasada e ShBA-së në Kosovë: Të drejtat e LGBTI-së të përfshihen në Kodin Civil
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2020.10.19
TITULLI:Elvira Haxhiaga në FemArt: Shëndeti mental në Kosovë është lënë pas dore
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2020.10.20
TITULLI:OJQ-të reagojnë ndaj deklaratave të zyrtarëve të VV-së për komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2020.10.23
TITULLI:‘Mirëdita, dobar dan’, festivali që ndër vite trazirat nuk ja zbehin kuptimin
FONDKRIJUES: Kultplus
2021 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2021.01.17
TITULLI:Aktivizmi i maskuar për realizimin e agjendave personale – Woke-washing
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.02.05
TITULLI:Pyetjet e ndaluara për Albin Kurtin
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.02.16
TITULLI:Gjuha homofobike dhe e urrejtjes shënon rritje në Evropë, thotë raporti
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2021.03.04
TITULLI:‘Artpolis’ organizon dy aktivitete për ditën e gruas
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2021.03.17
TITULLI:“Bad Rosita” e Rina Balajt – një këngë kushtuar komunitetit LGBT
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.03.25
TITULLI:Dy organizata kërkojnë shkarkimin e menjëhershëm të zv.kryeministres së Kurtit
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.03.25
TITULLI:Pas kërkesës për shkarkimin e saj, Emilija Rexhepi ndryshon deklaratën
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.03.25
TITULLI:Është koha që Vetëvendosja përfundimisht ta dënojë homofobinë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2021.04.28
TITULLI:Raporti i Freedom House: Kosova ka pësuar rënie në nivelin e demokracisë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2021.05.02
TITULLI:Sulmohet Lend Mustafa: Në mes të sheshit më pshtyu në ftyrë dhe bërtiti ‘Ka me të vra’
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2021.05.17
TITULLI:17 Maji, Dita Botërore kundër Homofobisë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2021.05.17
TITULLI:Në Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, pjestarë të komunitetit LGBTI vendosin grafite në disa qytete të Kosovës (FOTO)
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2021.05.17
TITULLI:Halimi: Programi i Qeverisë nuk përfshinë avancimin e grave, ushqen pabarazinë
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.05.17
TITULLI:Ndërtesa e Qeverisë ndriçohet me ngjyrat e flamurit shumëngjyrësh
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.05.17
TITULLI:Shënohet dita kundër homofobisë, transfobisë dhe bifobisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2021.05.23
TITULLI:Për disa persona LGBT në Kosovë, Shqipëria është streha e vetme
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2021.05.27
TITULLI:Autostrada Biennale sjell Petrit Halilaj dhe Alvaro Urbano me “Lule Mosmëharro” edhe në Prishtinë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2021.05.27
TITULLI:Instalacioni i Petrit Halilajt dhe Alvaro Urbano ekspozohet në Prishtinë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2021.05.28
TITULLI:Ndikimi i riorganizimit institucional në çështjet e punësimit
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2021.06.08
TITULLI:Ambasadorja e Holandës: Korniza ligjore duhet të sigurojë mbrojtjen e të drejtave të grave
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.06.09
TITULLI:Komuniteti LGBTQI kërkoi heqjen e fjalës “nënë”, reagon ashpër aktori i njohur shqiptar
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.06.15
TITULLI:Zyrtari i BE-së: Zbatimi i të drejtave të njeriut garanton rrugën për integrim në union
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.06.21
TITULLI:“Të gjithë duhet ta duam, çmojmë dhe ta pranojmë veten”, Dafina Zeqiri në përkrahje të ‘Paradës së Krenarisë’
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.06.25
TITULLI:Me moton “Bashkë dhe Krenarë” organizohet Java e Krenarisë në Kosovë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2021.06.27
TITULLI:Më 28 qershor fillon ‘Java e Krenarisë 2021’
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2021.06.27
TITULLI:Ambasada e ShBA-së në Prishtinë valvit flamurin LGBTQ+
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.06.28
TITULLI:Riaktualizohet çështja e martesave të gjinisë së njëjtë
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2021.06.28
TITULLI:Java e Krenarisë – Osmani: Dashuria është dashuri, nuk duhet të sfidohet nga askush
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.06.28
TITULLI:Atifete Jahjaga dhe Vlora Çitaku marrin pjesë në eventin “Let’s Pride”
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.06.28
TITULLI:Zyra e Kryeministrit e organizon Paradën e Krenarisë në mbështetje të LGBT, Osmani merr pjesë, Kurti jo
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.06.28
TITULLI:Hapet “Java e Krenarisë” në Kosovë, Vjosa Osmani: Dashuria nuk duhet të sfidohet nga askush
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2021.06.29
TITULLI:‘Java e Krenarisë’, diskutime për hartimin e draft kodit civil që lejon martesën mes seksit të njëjtë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2021.07.01
TITULLI:Dafina Zeqiri “e emocionuar” në përkrahje të LGBT-së
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2021.07.01
TITULLI:Kosnett nga “Parada e Krenarisë”: Të gjithë njerëzit meritojnë respekt të barabartë pavarësisht kush janë ata
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2021.07.01
TITULLI:Mbahet “Parada e Krenarisë”, kërkohet solidaritet, barazi, drejtësi e ndryshim shoqëror
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.07.01
TITULLI:Rrusta: Kurti shtypi komunitetin LGBTI, nuk foli për ta
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.07.01
TITULLI:Halilaj kritikon Osmanin e Kurtin që nuk morën pjesë në “Paradën e Krenarisë”
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.07.01
TITULLI:FOTO – Parada e Krenarisë në Prishtinë, marshuesit parakalojnë nën thirrjet për liri e barazi
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2021.07.01
TITULLI:Piktura e Ermira Muratit shpërfaq intimitetin midis rapsodëve shqiptarë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2021.07.01
TITULLI:Lulet madhështore që tentojnë të tjetërsojnë politika shtetërore dhe shoqërore
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2021.07.02
TITULLI:Tomë Gashi ofendon komunitetin LGBTI pasi në paradë u përdor shqiponja e flamurit kombëtar
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.07.05
TITULLI:Kurti diskutoi për të drejtat e njeriut me përfaqësues të organizatave joqeveritare
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.08.03
TITULLI:Instituti “Musine Kokalari” për punën e Qeverisë: Ngecje në politika sociale e shpërfillje të grupeve të margjinalizuara
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.08.10
TITULLI:‘PriFest’-i publikon programin e filmave në kategorinë ‘Let It Be’
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2021.08.15
TITULLI:“Four Pills At Night” – the film’s story about love
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2021.09.15
TITULLI:“Drenica lind edhe dylbera”, Drenasi mbushet me grafite
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.09.29
TITULLI:Shpaloset raporti ‘Hate O Meter I-II’, hulumtimi mbi gjuhën e urrejtjes në mediet e Kosovës
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2021.10.11
TITULLI:Murati publikon veprën ‘K is S’: Kush thotë se puthja është rezervuar vetëm për gjininë e kundërt?!
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2021.10.25
TITULLI:Barazi gjinore apo ekstremizëm gjuhësor?
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2021.11.05
TITULLI:Komisioni Parlamentar për Stabilizim Asociim BE-Kosovë miratoi deklaratën e Takimit VII
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.11.15
TITULLI:Albin Kurti ec p’ej shpije! Halli asht, ku e ka shpine ky njeri?!
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.12.06
TITULLI:Qeveria deklaron vullnetin “e hekurt” në mbrojtje të të drejtave të njeriut
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2021.12.06
TITULLI:Shpend Ahmeti numëron sukseset e tij si kryetar i “qytetit më të mire në botë”
FONDKRIJUES: Ekonomia online
2022 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2022.01.04
TITULLI:Ambasada amerikane në Prishtinë: Homofobia nuk ka vend në shoqëritë demokratike
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.01.13
TITULLI:Nga mospranimi deri në dhunë: Krimet e pandëshkuara kundër LGBT-së
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2022.01.13
TITULLI:Probleme gati të njëjta me të drejtat e njeriut
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2022.01.19
TITULLI:Diskriminimi i dyfishtë ndaj refugjatit nga Kosova: Homoseksual dhe rom
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.01.19
TITULLI:Organizata të Shoqërisë Civile, individë dhe aktivistë, pro rregullimit të martesës mes personave të seksit të njëjtë në Kodin Civil
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.02.16
TITULLI:“Manifesta”: Mbi 50 për qind e kryeqytetasve, në asnjë ngjarje kulturore
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.02.23
TITULLI:Lushtaku: Ashtu si Merkeli në Gjermani, edhe unë do të votoj kundër martesave LGBT
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2022.02.23
TITULLI:Pacolli i del në mbrojtje Duda Baljes pas kërkesave për shkarkim
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2022.02.23
TITULLI:Aktivistët e pavarur të LGBTQ+ kërkojnë shkarkimin e deputetes Duda Balje nga pozita e kryetares në Komisionin për të drejta të njeriut
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.02.24
TITULLI:Trajtimi joprioritar i sulmeve ndaj gazetarëve dhe pjesëtarëve të komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.02.28
TITULLI:Dështimi për t’i mbrojtur gazetarët dhe komunitetin LGBTI nga dhuna
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.03.02
TITULLI:Zyra e BE-së u bën thirrje deputetëve të miratojnë Kodin Civil
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.03.16
TITULLI:Komuniteti LGBTI me sy kah Kuvendi
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2022.03.16
TITULLI:Konjufca i reagon deputetes së VV’së që i përshkroi me fjalë të rënda homoseksualët
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.03.17
TITULLI:Kika: LVV-ja duhej të kishte më shumë konsensus për Kodin Civil
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.03.17
TITULLI:Ambasadori britanik: Shumë i zhgënjyer që s’u miratua Kodi Civil, të respektohen të drejtat e njeriut
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.03.17
TITULLI:MD-ja paralajmëron ridërgimin në Kuvend të Projektkodit Civil
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.03.17
TITULLI:Projektkodi Civil shpërfaqi homofobi dhe gjuhë të urrejtjes në Kuvend, thonë Demolli e Arifi
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.03.17
TITULLI:“Homofob, s’ki vend në Kuvend” – Protestë kundër deputetëve që s’e votuan Kodin Civil dhe homofobisë që u shpërfaq
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.03.17
TITULLI:IPS Musine Kokalari: Qasja e institucioneve ndaj Kodit Civil shpërfaq diskriminim
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.03.17
TITULLI:Komuniteti LGBTI proteston para Kuvendit: “Homofob, s’ki vend në Kuvend”
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.03.17
TITULLI:‘Me homofoba nuk ka shtet’, protestë para Kuvendit të Kosovës – VIDEO
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.03.17
TITULLI:Organizata ‘Human Rights Watch’, thirrje institucioneve të Kosovës që të lejohen martesat mes gjinisë së njëjtë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.03.17
TITULLI:Ngritet aktakuzë ndaj të dyshuarit për kanosje të gazetares
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.03.17
TITULLI:Ministria e Drejtësisë paralajmëron ridërgimin e Projektkodit Civil
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.03.17
TITULLI:Ambasadori Abbott i zhgënjyer me mos miratimin e Kodit Civil
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.03.18
TITULLI:Cel Kosova i gëzohet mosmiratimit të Projektkodit Civil
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.03.19
TITULLI:Oportunizëm kundërmues
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.03.22
TITULLI:Departamenti i Psikologjisë në UP thirrje deputetëve: Parandalojeni urrejtjen ndaj personave LGBTIQ+
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.03.23
TITULLI:Kurti: Ne nuk guxojmë që t’ua bëjmë zotin ose natyrën personave të komunitetit LGBT
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.04.08
TITULLI:Kodi Civil nxiti debate në shoqëri, do të bëhen tri formulime për nenin kontestues
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2022.04.08
TITULLI:YIHR mban aktivitet për Ditën e Kushtetutës, kritikon deputetët se dështuan në mbrojtjen e të drejtave të njeriut
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.04.08
TITULLI:Hajde folim: shumë homofobi për një fjali
FONDKRIJUES: Kosovo 2.0
DATA: 2022.04.12
TITULLI:Zyrtari i lartë në RTK heq dorë nga dëmshpërblimi prej 21 mijë eurove, që i kërkonte nga mediumi publik përmes gjyqit
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.04.20
TITULLI:“Freedom House”: Kosova ngec në luftimin e korrupsionit, Thaçi e Haradinaj të lidhur me krim të organizuar
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.04.20
TITULLI:‘Punëtorët të bashkuar kundër shtypjes’, më 1 maj protestohet për të drejtat e punëtorëve në Kosovë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.04.25
TITULLI:BTK del me deklaratë kundër homofobisë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.05.01
TITULLI:“Punëtorët e mbajnë gjallë ekonominë, por ata po shtypen nga sistemi patriarkal-kapitalist në Kosovë”
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.05.05
TITULLI:“Po të mos ishin mediat, vetëdija e qytetarëve do të ishte më e ulët”
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.05.15
TITULLI:AFP: Komuniteti LGBTQ i Kosovës bën “jetë të dyfishtë”
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2022.05.17
TITULLI:17 Maji, Dita Botërore kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.05.17
TITULLI:Fondacioni i MCC-së në Kosovë në ditën kundër homofobisë: Të gjithë jemi të ndryshëm, por të barabartë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.05.17
TITULLI:Ambasada amerikane: Të drejtat e komunitetit LGBTQI+ janë të drejta njerëzore, jo privilegje speciale
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.05.23
TITULLI:Këtë të shtunë nis ‘Java e Krenarisë’ në Kino Armata
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.05.26
TITULLI:Me sloganin “Edhe n’shtet, edhe n’shpi” do të shënohet edicioni i gjashtë i Javës së Krenarisë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.05.27
TITULLI:Avokati i Popullit përkrah martesat e gjinisë së njejtë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.06.03
TITULLI:Aktivitetet për ‘Javën e Krenarisë 2022’ që mbahet nga 6 deri më 9 qershor
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.06.04
TITULLI:“Edhe n’shtet, edhe n’shpi”, të hënën në Kosovë fillon “Java e Krenarisë”
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.06.05
TITULLI:Nesër fillon “Java e Krenarisë 2022” në Prishtinë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.06.06
TITULLI:Në Kosovë nis Java e Krenarisë: “Të drejtat e LGBTI+ janë të drejta të njeriut”
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2022.06.06
TITULLI:Presidentja Osmani në Javën e Krenarisë: Barazia asnjëherë s’guxon të jetë selektive, duhet të vlejë për të gjithë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.06.06
TITULLI:Muaji i Krenarisë: Ambasadori amerikan ngrit flamurin e Krenarisë në rezidencën e tij
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.06.06
TITULLI:Osmani në hapjen “Javës së Krenarisë”: Le të punojmë më shumë për dashurinë në shoqëri, shtet e familje
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.06.06
TITULLI:VIDEO – Nis Parada e Krenarisë në Prishtinë, Ambasadori amerikan: Mbështesim komunitetin LGBTI
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.06.08
TITULLI:Dhuna dhe përjashtimi izolojnë komunitetin LGBTIQ+ në Kosovë
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.06.08
TITULLI:Kurti, Osmani e Konjufca të ftuar nesër në Paradën e Krenarisë, a do të shkojnë?
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.06.09
TITULLI:Komuniteti LGBTI kërkon trajtim të barabartë nga shteti e familja
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.06.09
TITULLI:Ambasadori Hovenier: Krenar që u bashkova me qytetarët e Kosovës në shetitjen e krenarisë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.06.09
TITULLI:Sot në Kosovë mbahet Parada e Krenarisë, a do të marrin pjesë krerët e shtetit?
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.06.09
TITULLI:Mbahet Parada e Krenarisë, pjesëmarrës ambasadorë e deputetë
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.06.09
TITULLI:Sot do të mbahet Parada e Krenarisë në Prishtinë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.06.09
TITULLI:K-9 kontrollon sheshin para mbajtjes së Paradës së Krenarisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.06.09
TITULLI:Fjalimi i nënës në Paradën e Krenarisë: Evladi është bujashka e prindit
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.06.09
TITULLI:Parada e Krenarisë, merr pjesë drejtori i Policisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.06.09
TITULLI:Rrëfimi për krenarinë – LIVE video (Shemsije Musa-Çerkini, Çerkica Rexhepi, Arbër Nuhiu, Kreshnik Gashi)
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.06.11
TITULLI:Besoja se e kishim përnjëmend sa isha në Vetëvendosje!
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.06.23
TITULLI:Vjosa Berisha, gruaja që bëri shumë për artin dhe kulturën në Kosovë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.06.23
TITULLI:Keqinformimi që kishte ndikim në mosmiratimin e Projekt-Kodit Civil
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.06.25
TITULLI:Kultura e përdorimit të gjuhës së rrezikshme në komente
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.07.03
TITULLI:“Në Kosovë janë mbi 100 mijë persona të komunitetit LGBTI”
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.07.05
TITULLI:Pse nuk ka mobilizim në mbrojtje të shtetit?
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.07.19
TITULLI:DASH-i publikon raportin mbi trafikimin e qenieve njerëzore, si renditet Kosova?
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.08.03
TITULLI:Muralit të dëmtuar i rikthehet shkëlqimi, “DASHURIA është DASHURI është DASHURI” vjen si sfidë ndaj margjinalizimit
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.08.04
TITULLI:“Love is love is love” rikthehet pa shenjat e zeza të vandalizimit
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.08.07
TITULLI:Horizonte të reja me artin si udhëzues
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.08.12
TITULLI:“Kur bohet mirë”, të rinjtë kërkojnë kushte
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2022.08.18
TITULLI:“Hyjneshat”, eventi i parë i Manifesta Nights mbahet këtë të premte
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2022.08.29
TITULLI:Lufta e zbehtë ndaj gjuhës së urrejtjes në rrjetet sociale
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.09.01
TITULLI:20 vjeçari sulmohet seksualisht nga një mashkull tjetër në një kafene në Vushtrri
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.09.09
TITULLI:Dorëheqjet në VV, moment i përkryer që lideri të instalojë njerëz të dëgjueshëm
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.10.11
TITULLI:Abbott thotë se e mbështesin komunitetin LGBTI dhe të drejtën për krijimin e familjes
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.10.24
TITULLI:‘Flluska’ e personave LGBTI+ në zemër të Prishtinës
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2022.12.02
TITULLI:Kandidati për zv/Avokatit të Popullit me bindje kundër të drejtave të njeriut
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.12.07
TITULLI:Kryeministri Kurti: Le të jemi bashkë kundër padrejtësive
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.12.08
TITULLI:“Të mos dënohen punëtorët e seksit”: A duhet të ndryshojë ligji në Kosovë?
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2022.12.22
TITULLI:D4D publikon raportin: Në medie e rrjetet sociale po përdoret gjuhë e urrejtjes e raciste
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2022.12.25
TITULLI:Ballsor Hoxha: Shoqëria jonë po vret njerëz
FONDKRIJUES: Kultplus
2023 Chevron Icon
DATA
TITULLI
FONDKRIJUES
BURIMI
DATA: 2023.01.02
TITULLI:Çfarë arriti shoqëria civile gjatë vitit 2022?
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2023.01.03
TITULLI:Propaganda fetare që kërcënon Kosovën
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.01.07
TITULLI:“Kam dyshimet e mia…”, përgjigja e Edonit nëse nuk ka qenë i vetmi nga LGBT në shtëpi
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2023.01.12
TITULLI:HRW: Një vit plot tensione, kërcënime dhe shkelje të të drejtave të njeriut
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.01.28
TITULLI:Kodi Civil riprocedohet së shpejti, Qeveria s’tërhiqet nga neni për LGBTI-në
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.01.28
TITULLI:Ndryshimet në projektkodin civil mbahen të fshehta
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.02.20
TITULLI:“K is S” provokon fort, autorja thotë se mesazhi është politik
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.03.09
TITULLI:Kosova shënon përmirësim në raportin e “Freedom House” për liritë në botë
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.03.30
TITULLI:Arsim Halili emërohet drejtor i Radio Kosovës
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.04.12
TITULLI:Instalacioni i ri i Petrit Halilajt, kritikë ndaj qëndrimeve anti-LGBTQ të qeverisë italiane
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2023.04.28
TITULLI:Kontratat një burimore në RTK
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.05.17
TITULLI:Ndërtesa e Qeverisë ndriçohet me ngjyrat e flamurit të LGBT-së
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2023.05.18
TITULLI:Dita e LGBT-së dhe postimet në rrjetet sociale, Mustafa: Kurti mashtrues tipik
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2023.05.18
TITULLI:Ndriçimin e Qeverisë me ngjyrat e flamurit të LGBT-së Mustafa e quan taktikë të Kurtit për vota
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2023.05.22
TITULLI:Adoleshentët që u përkasin komunitetit LGBTQ kanë gjasa më të larta të kryejnë vetëvrasje
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2023.05.30
TITULLI:Standardet e munguara për OJQ-të dhe sfidat e financimit të ndihmës juridike
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.06.05
TITULLI:Me moton “T’du qashtu qysh je!” fillon Java e Krenarisë – Kërkohet respektimi i të drejtave të komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2023.06.05
TITULLI:Presidentja Osmani: Java e Krenarisë – mundësi e shkëlqyer për të diskutuar rëndësinë e mbrojtjes së çdo anëtari të shoqërisë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.06.05
TITULLI:Nis Java e Krenarisë me thirrjen “T’du qashtu qysh je!
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2023.06.05
TITULLI:Kurti në Javën e Krenarisë: Liria për të dashur është e drejtë universale
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.06.07
TITULLI:Diskutimi për Kodin Civil në kuadër të ‘Javës së Krenarisë’
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.06.07
TITULLI:Java e Krenarisë kthen çështjen e bashkësive civile të personave me gjini të njëjtë
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.06.07
TITULLI:Ministrja Haxhiu: Deputetët t’i mbështesin të drejtat e komunitetit LGBTI+, ta emancipojmë shoqërinë
FONDKRIJUES: Kultplus
DATA: 2023.06.09
TITULLI:Morina akuzon institucionet për diskriminim ndaj personave LGBTI
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.06.10
TITULLI:Kurti: Ne do të bëjmë maksimumin që Kodi Civil herën e ardhshme të kalojë suksesshëm në parlament
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.06.10
TITULLI:Komuniteti LGBT përballet me mungesë të njohjes ligjore
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2023.06.11
TITULLI:Mori pjesë për herë të parë në Paradën e Krenarisë, çka tha dje Kurti dhe cilat ishin reagimet
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2023.06.15
TITULLI:Nazlie Bala: Deputetët e LVV-së e kanë ditur që kjo parti përkrah barazinë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.06.25
TITULLI:Dua Lipa i tregon botës për Paradën e Krenarisë në Prishtinë dhe krijimin e hapësirave të sigurta për komunitetin LGBT+
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2023.06.27
TITULLI:Në rrjete sociale ka shumë gjuhë të urrejtjes ndaj komunitetit LGBTIQ, edhe në Kuvend kur u diskutua Kodi Civil
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2023.07.10
TITULLI:Stigmatizimi, sfidë për komunitetin LGBTIQ+
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.07.18
TITULLI:Risitë e edicionit të 14-të të festivalit ‘Anibar’
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.07.18
TITULLI:“Anibari” përtej animacionit me ngjyrat e dashurisë
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.07.20
TITULLI:Animacioni – shprehja e temave të mëdha që frymon te pasioni
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.07.25
TITULLI:Tjetër stagnim i Kosovës: Të drejtat e LGBT në kohë konfliktesh
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.07.25
TITULLI:Abazi thotë se deputetët e LVV-së që nuk votuan për Kodin Civil janë kërcënuar e fyer brenda partisë
FONDKRIJUES: Zëri
DATA: 2023.08.07
TITULLI:Mbishkrime me mesazhe urrejtëse ndaj komunitetit LGBTI+ në kampusin e UP-së, Blert Morina kërkon reagimin e institucioneve
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2023.08.07
TITULLI:“Kill the gays” – Kusari reagon pas mbishkrimeve kundër LGBTI+: Është vepër penale
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2023.08.07
TITULLI:Mbishkrime me mesazh urrejtës ndaj komunitetit LGBTI+ në oborrin e Bibliotekës
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.08.24
TITULLI:“I Love You More” prej historisë personale deri te sfidat e komunitetit të margjinalizuar
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.08.31
TITULLI:Festivali i Prishtinës ‘Hapi i radhës’ për kulturën queer në Kosovë
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.08.31
TITULLI:‘I love you more’, dashuria e adoleshentit që u ekranizua për të thyer barrierat
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.09.06
TITULLI:Kërcënuesi ndaj “55 shades of gay” merr pozitë të lartë në Ministrinë e Kulturës
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.09.07
TITULLI:Kërkohet shkarkimi i kërcënuesit ndaj “55 shades of gay” nga pozita në MKRS
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.09.15
TITULLI:Planifikoi sulm kundër komunitetit LGBTI, i ngritët aktakuzë kosovarit
FONDKRIJUES: Ekonomia online
DATA: 2023.09.15
TITULLI:Aktakuzë ndaj një personi për përgatitjen e veprave penale terroriste ndaj komunitetit LGBT
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.09.18
TITULLI:Lufta për Pranim: Stigma Shoqërore e Kosovës Sfiduese ndaj Shëndetit Mendor të Komunitetit LGBTQ
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.09.18
TITULLI:Prokurori Zeqaj mohon se kanë qasje diskriminuese ndaj LGBTIQ+, thotë se trajtohen barabartë
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.09.18
TITULLI:Të drejtat dhe përgjegjësitë e institucioneve në trajtimin e rasteve të gazetarëve dhe LGBTIQ+?
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.10.02
TITULLI:I akuzuari për sulm terrorist ndaj komunitetit LGBTI del para gjykatës
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.10.17
TITULLI:Prezantohet databaza e letërsisë queer
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.11.13
TITULLI:Tentoi ta godas me veturë pjesëtarin e Komunitetit LGBTQ+, Prokuroria kërkon paraburgimin e të dyshuarit
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.11.22
TITULLI:Në pritje të Kodit Civil… Çfarë thotë Projektkodi Civil për martesat ndërmjet personave të gjinisë së njëjtë?
FONDKRIJUES: Evropa e Lirë
DATA: 2023.11.27
TITULLI:“Molla s’ka qenë aksident” sfidon dhimbjen për triumfin e dashurisë
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.12.05
TITULLI:Hoxha dëgjohet si dëshmitar në gjykimin ndaj të akuzuarit për përgatitjen e sulmit ndaj komunitetit LGBTI
FONDKRIJUES: Kallxo.com
DATA: 2023.12.06
TITULLI:Kurti: Të drejtat e njeriut janë thelbi edhe themeli i qytetërimit
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.12.10
TITULLI:Për gjuhën e urrejtjes fajësohen edhe politikanët
FONDKRIJUES: KOHA
DATA: 2023.12.29
TITULLI:Herë n’atë enjte e herë n’këtë enjte: Zvarritja e miratimit të Kodit Civil
FONDKRIJUES: Kallxo.com