Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Mixed Media Art

2014 Chevron Icon
TITULLI
PËRSHKRIMI
AUTOR
BURIMI
2014.02.14
TITULLI:Puthja
PERSHKRIMI: ***Performancë*** “Qëllimi i ‘Puthjes’ ishte që në këtë ditë të ashtuquajtur ‘Dita e të Dashuruarve’ shoqëria jonë ende refuzon dhe ndalon dashurinë ndërmjet gjinisë së njëjtë për arsye ‘moraliteti'”, thotë Vesa. - Kosovo 2.0
AUTOR: Haveit
BURIMI:
2016 Chevron Icon
TITULLI
PËRSHKRIMI
AUTOR
BURIMI
2016.11.11
TITULLI:Shaving Patriarchy
PERSHKRIMI: *** Performancë*** Performanca kishte për qëllim të dërgonte porosi neverie me atë se sa pak bën shteti për t’i mbrojtur gratë edhe kur kërkohet të intervenojë drejtpërdrejtë si dhe të nxirrte në pah ironinë e hidhur të grave që nganjëherë durojnë dhunë vdekjeprurëse, pasi që janë detyruar të martohen për të pasur ‘siguri’ sociale. “Edhe gjatë performancës ka pas kang’ të dasmave të cilat pra jon’ kon’ si krejt këto darsmat që knojnë për gru’n që është lule, e bukur ose është mollë ose.. Ato përfundojnë me vdekje”, shpjegon Lola. - Kosovo 2.0
AUTOR: Haveit
2022 Chevron Icon
TITULLI
PËRSHKRIMI
AUTOR
BURIMI
2022.08.04
TITULLI:LOVE is LOVE is LOVE
PERSHKRIMI: *** Mural, instalacion dhe performancë audiovizuale *** "LOVE is LOVE is LOVE", është një udhëtim multimedial që sfidon fshirjen e pakicave gjinore, seksuale dhe etnike në Kosovë. Përmes realizimit të këtij murali, një performancë audiovizuale dhe një instalacion audiovizual që rrotullohet rreth formave të papritura të familjes dhe dashuria, DASHURIA është DASHURI është DASHURI i inkurajon njerëzit të reflektojnë mbi atë që i bashkon njerëzit dhe kuptimin e vërtetë të barazisë dhe dashurisë.
AUTOR: Orange Girl (Ermira Murati) dhe Leart Rama