Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë
Prapaskenat e Shkëlqimit dhe Magjepsjes: Propaganda

Prapaskenat e Shkëlqimit dhe Magjepsjes: Propaganda

Nga Baton Isniqi / CEL Kosova Gjatë Javës së Krenarisë 2024 në Prishtinë, performancat e gjalla dhe transformuese të “Propaganda”, një projekt drag dhe queer nga Belgjika me një mision ...

Read More Arrow Icon
Mundësi praktike me pagesë në CEL Kosova 

Mundësi praktike me pagesë në CEL Kosova 

CEL Kosova, një OJQ e dedikuar për avancimin e të drejtave të njeriut dhe mbrojtjen e të drejtave të komuniteteve LGBTI+, shpallë thirrje të hapur për praktikë. CEL Kosova inkurajon aplikimet nga t...

Read More Arrow Icon
Duke kujtuar Stonewall: Tregimi i rezistencës dhe forcës së Mark Segal 

Duke kujtuar Stonewall: Tregimi i rezistencës dhe forcës së Mark Segal 

Në zemër të Filadelfisë, një djalë i ri quhej Mark Segal. Ai e kuptoi qysh herët se ishte më ndryshe se tjerët. Duke u rritur, meqë diskutimet për individët queer mungonin, ai asnjëherë nuk gjeti p...

Read More Arrow Icon
Çfarë fillimi i mrekullueshëm i Javës së Krenarisë 2024!

Çfarë fillimi i mrekullueshëm i Javës së Krenarisë 2024!

Çfarë fillimi i mrekullueshëm i Javës së Krenarisë 2024! Sot u mblodhëm në ndërtesën e Qeverisë, nën moton “Kemi qenë dhe do t’jemi” për hapjen zyrtare të Prishtina Pride 2024, duke shprehur edhe n...

Read More Arrow Icon
Agjenda e Javës së Krenarisë 2024!

Agjenda e Javës së Krenarisë 2024!

Edicioni i tetë i Javës së Krenarisë në Kosovë është këtu! Për neve, ta organizojmë Javën e Krenarisë në Kosovë nuk nënkupton vetëm festë: Java e Krenarisë, qysh prej edicionit historik të parë, i ...

Read More Arrow Icon
Queer TV

Queer TV

Ndarja e storjeve personale dhe intime brenda familjes në storje televizive është bërë një normalitet në industrinë e televizionit, reprezentojnë ende një koncept konservator të familjes, me role t...

Read More Arrow Icon
Queer TV

Queer TV

Ndarja e storjeve personale dhe intime brenda familjes në storje televizive është bërë një normalitet në industrinë e televizionit, reprezentojnë ende një koncept konservator të familjes, me role t...

Read More Arrow Icon

VISIONI

Ta bëjmë botën një vend më të mirë ku njerëzit LGBTIQ+ janë të sigurt, të barabartë dhe të lirë.

OBJEKTIVI

Komuniteti LGBT është i fuqizuar të kërkojë të drejtat e tyre, të avokojë për zbatimin e ligjit dhe të ndikojë në pranimin e shtuar të shoqërisë ndaj komunitetit LGBT.

MISSIONI

Avancimi i mirëqenies së njerëzve LGBTIQ+ përmes mbrojtjes, fuqizimit dhe avokimit.

Cka është Qendra për Barazi dhe Liri?

Qendra për Barazi dhe Liri të Komunitetit LGBT në Kosovë (CEL) është themeluar në korrik 2013 me qëllim të fuqizimit të komunitetit LGBT në Kosovë.

Lexo më shumë Arrow Icon

Events

Shiko të gjitha eventet Arrow Icon

Girl’s Night – Dita e Dukshmërisë së Lezbikeve

Për ta shënuar këtë ditë, edicionin e fundit të Girl’s Night e organizuam së bashku me tri aktiviste, Rajmonda Sylbije, Arlinda Morina dhe Adelina Berisha, mbi temën “Aktivizmi i Grave: Lëvizja feministe dhe gratë queer”, ku u diskutua s...

Stand-Up Comedy

U mbajt një sesion stand-up i cili shërbeu si një mbledhi për personat queer dhe aleatët. Kontribuese të dukshme në këtë ngjarje ishin mbretëreshat drag – Queen Maggy, Sulltanesha Turkan dhe Miss Fenix – që me satirën e tyre ...

Let’s Watch It – ‘Prayers for Bobby’

Më 15 shkurt, u mblodhëm në hapësiren e YIHR Hub për të shfaqur filmin ‘Prayers for Bobby’. .Ky film, mjaft emocional, është bazuar në jetën e Bobby Griffith, një djalit të ri gej dhe nënës së tij Mary Griffith. Filmi i shfaq sfidat e Bo...

Dance the Hate Away

Dita e tretë e Javës së ëe Drejtave të Njeriut – Volumi 10, u mbyll duke kërcyer kundër urrejtjes! Neja jonë me temën e viteve 2000 ishte plot shkëlqim dhe argëtim që na sollen mbretereshat tona madhështore: Agatha Bones, Adelina R...

Festimi i10 vjetorit të CEL Kosovës

Momente nga festimi i një dekade dashurie, force dhe pune 🎉 Një rrugëtim i qëndrueshmërisë dhe përqafimit të vetvetes sonë të vërtetë. Më 15 dhjetor 2023 në ambientet e Bubble Pub, bashkë me aktivistët, partnerët dhe aleatët tanë, refle...

Java e Krenarisë 2023 Arrow Icon