Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Lajmet

17 Prill, 2024

Thirrje per aplikim – Zyrtar/e të komunikimit

CEL Kosova kërkon një (1) individ të përkushtuar dhe të pasionuar për t’iu bashkuar ekipit tonë si Zyrtar/e e/i...
Read More Arrow Icon
Queen’s Corner – biznesi i ri queer nga DIVA dhe Albina
27 Mars, 2024

Queen’s Corner – biznesi i ri queer nga DIVA dhe Albina

DIVA ky emër i njohur dhe shumë i dashur për komunitetin queer dhe përtej, sot me Albina Ukën e cila është aktiviste ...
Read More Arrow Icon
8 Mars, 2024

Terms of Reference (ToR) FOR RESEARCH EXPERT 

Terms of Reference (ToR) FOR RESEARCH EXPERT  General informationServices/Work Description:Research on gender-based v...
Read More Arrow Icon
6 Mars, 2024

Thirrje e hapur për praktikues të licensuar të shëndetit mendor

Qendra për Barazi dhe Liri për personat LGBTIQ+ në Kosovë është duke vazhduar me Programin e Mbështetjes që përfshin ...
Read More Arrow Icon
26 Shkurt, 2024

Debati Duda Balje dhe Blert Morina

Sot është mbajtur debati në mes znj. Duda Balje, Kryetare e Komisionit për të Drejta të Njeriut, Barazi Gjinore, për ...
Read More Arrow Icon
29 Janar, 2024

Mundësi praktike me pagesë në CEL Kosova 

CEL Kosova, një OJQ udhëheqëse e dedikuar për avancimin e të drejtave të njeriut dhe mbrojtjen e të drejtave të komun...
Read More Arrow Icon
23 Mars, 2023

Thirrje e hapur për praktikues të licensuar të shëndetit mendor

Qendra për Barazi dhe Liri për personat LGBTIQ+ në Kosovë është duke vazhduar me Programin e Mbështetjes i cili përfs...
Read More Arrow Icon
2 Mars, 2023

Kërkojmë shkarkimin e Duda Balje nga Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, Viktimat e Dhunës Seksuale gjatë Luftës, për Persona të Pagjetur dhe Peticione

CEL Kosova, CRD, CSGD, QKSGJ dhe YIHR vazhdojnë me kërkesën e njëjtë të shtruar para një viti për shkarkimin e Duda B...
Read More Arrow Icon
21 Janar, 2022

Reagim ndaj Draft Kodit Civil

Ne, organizatat e shoqërisë civile për të drejtat e njeriut, përmes kësaj shkrese shprehim zhgënjimin dhe shqetësimin...
Read More Arrow Icon
21 Janar, 2022

Reagim ndaj shkeljes etike dhe standardeve profesionale të gazetarisë

Dënojmë fuqishëm dhe shprehim shqetesimin tonë për shkeljen etike dhe standardet profesionale të gazetarisë në raport...
Read More Arrow Icon
5 Korrik, 2021

LETËR REAGIMI NDAJ PROJEKTIT TË KODIT CIVIL

Projekti i Kodit Civil në Kosovë i cili financohet nga Zyra e Bashkimit Evropian për të draftuar Kodin Civil ka ...
Read More Arrow Icon
25 Mars, 2021

Reagim ndaj Emilia Rexhepi

Emilia Rexhepi është zgjedhur Zëvëndëskryeministre e tretë për Çështje të Pakicave dhe të Drejtave të Njeriut. E njëj...
Read More Arrow Icon
Reagim ndaj deputetëve kundër të drejtave LGBTI+
25 Mars, 2021

Reagim ndaj deputetëve kundër të drejtave LGBTI+

Republika e Kosovës ka një rrugë të gjatë përpara në drejtim të të drejtave të njeriut. Meqë të drejtat e personave L...
Read More Arrow Icon
19 Tetor, 2020

Parada e Krenarisë 2020

Gëzuar Paradën e Krenarisë gjithë personave LGBTI+ dhe përkrahësve tanë. Shpresojmë që vitin tjetër do të festojmë të...
Read More Arrow Icon
10 Shtator, 2020

“Siguri për LGBT”

Në kuadër të mini granteve, një grup i të rinjëve realizoj projektin “Siguri per LGBTI” përmes një hulumtimi në lidhj...
Read More Arrow Icon
7 Gusht, 2020

Kampanjë kundër bullizmit #NukVlenëMëPak

Ngacmimet me të cilat njerëzit përballen cdo ditë, vecanërisht të rinjt, mund përcjellin shumë pasoja afatgjate. Ndik...
Read More Arrow Icon
8 Korrik, 2020

DEKLARATË PËR MEDIA PROJEKT-KODI CIVIL I KOSOVËS SHKEL TË DREJTAT E NJERIUT

Organizatat e shoqerise civile, të nënshkruara më poshtë, konsiderojnë që Projekt-Kodi Civil shkel të drejtat për par...
Read More Arrow Icon
NJOFTIM PËR MEDIA: PUBLIKIMI I RAPORTIT TË PARË TË PËRBASHKËT TË SHOQࣿËRISË CIVILE PËR TË DREJTAT E NJERIUT NË KOSOVË
1 Korrik, 2020

NJOFTIM PËR MEDIA: PUBLIKIMI I RAPORTIT TË PARË TË PËRBASHKËT TË SHOQࣿËRISË CIVILE PËR TË DREJTAT E NJERIUT NË KOSOVË

Prishtinë, 30 qershor 2020: Kemi knaqësinë të ju njoftojmë për publikimin zyrtar të raportit të parë të përbashkët të...
Read More Arrow Icon
16 Qershor, 2020

“Mos riprodho pabarazi, respekto çdo identitet”

Një numër i madh i qytetarëve hasin në diskrimin në bazë të gjinisë, orientimit seksual, identitetit gjinor, aftësive...
Read More Arrow Icon
Prishtina me Qendrën “Drop-in për komunitetet LGBTI
28 Maj, 2020

Prishtina me Qendrën “Drop-in për komunitetet LGBTI

Sot, u nënshkrua kontrata me Komunën e Prishtinës lidhur me shfrytësimin e një hapësire dedikuar personave LGBTI. Kom...
Read More Arrow Icon
SHKOLLA VERORE – Thirrje për aplikim
14 Maj, 2020

SHKOLLA VERORE – Thirrje për aplikim

Gjinia dhe Seksualiteti 1-8 Qershor Thirrje për aplikim. Për shkak të rrethanave dhe kufizimeve të krijuara nga COVID...
Read More Arrow Icon
Panel diskutimi “Perspektiva Rajonale e EuroPride 2022”
4 Dhjetor, 2019

Panel diskutimi “Perspektiva Rajonale e EuroPride 2022”

Në kuadër të edicionit të 5-të të #YouthSummitinSkopje u mbajt një panel diskutimi “Perspektiva Rajonale e EuroPride ...
Read More Arrow Icon
Takim me z. Bill Clinton për të diskutuar mbi sfidat
12 Qershor, 2019

Takim me z. Bill Clinton për të diskutuar mbi sfidat

Ishte nder dhe kënaqësi të prezantojmë punën tonë dhe sfidat e personave LGBTI+ në takim me ish-presidentin e Shtetev...
Read More Arrow Icon
28 Prill, 2019

MASAT MBROJTËSE NDAJ COVID-19

Qendroni në shtëpi dhe përmbahuni rregullave të mëposhtme. Mbani distancen dhe lani duart. CEL ju mundëson të vazhdon...
Read More Arrow Icon
15 Prill, 2019

Hyn në fuqi kodi penal me mbrojtje ligjore edhe për personat LGBTI

CEL Kosova dhe CSGD Kosova mirëpresin hyrjen në fuqi të Kodit Penal. Që nga viti 2013 kur Kryeministri i Republikës s...
Read More Arrow Icon
Panel diskutimi me temën “ Martesa, bashkëshortët dhe bashkimi civil në kodin civil modern të Republikës së Kosovës”
4 Prill, 2019

Panel diskutimi me temën “ Martesa, bashkëshortët dhe bashkimi civil në kodin civil modern të Republikës së Kosovës”

Në këtë panel u diskutua për situatën aktuale në lidhje me rekomandimet që janë derguar mbi ligjin e martesave që lig...
Read More Arrow Icon
CEL Kosova nënshkruajti kontratë me Austrian Development Agency.
29 Mars, 2019

CEL Kosova nënshkruajti kontratë me Austrian Development Agency.

Cel Kosovo nënshkruajti kontratë me Austrian Development Agency. Projekti do të fokusohet në ngritjen e vetëdijes për...
Read More Arrow Icon
Punëtori për avokim dhe çështje gjyqësore
13 Mars, 2019

Punëtori për avokim dhe çështje gjyqësore

CEL ishte pjesë e punëtorisë për avokim dhe çështje gjyqësore në lidhje me #CivilPartnership në Ballkanin Perëndimor,...
Read More Arrow Icon
4 Mars, 2019

Projekt-kodi civil I kosovës shkel të drejtat e njeriut

Qendra për Zhvillimin e Grupeve Shoqërore – CSGD dhe Qendra për Barazi dhe Liri – CEL konsiderojnë që Projekt-Kodi Ci...
Read More Arrow Icon
Projekt-Kodi Civil i Kosovës shkel të drejtat e njeriut
4 Mars, 2019

Projekt-Kodi Civil i Kosovës shkel të drejtat e njeriut

Qendra për Zhvillimin e Grupeve Shoqërore – CSGD dhe Qendra për Barazi dhe Liri – CEL konsiderojnë që Projekt-Kodi Ci...
Read More Arrow Icon
Blert Morina dhe Haveit nderohen me Çmimin për Demokraci
16 Nëntor, 2018

Blert Morina dhe Haveit nderohen me Çmimin për Demokraci

Blert Morina dhe kolektivi artistik Haveit janë nderuar me Çmimin për Demokraci për vitin 2018 për kontributin e tyre...
Read More Arrow Icon
Takimi i përbashkët në mes të Avokatit të Popullit, Organizatave Joqeveritare dhe Shoqërisë Civile
6 Nëntor, 2018

Takimi i përbashkët në mes të Avokatit të Popullit, Organizatave Joqeveritare dhe Shoqërisë Civile

U mbajt takimi i përbashkët në mes të Avokatit të Popullit, Organizatave Joqeveritare dhe Shoqërisë Civile, qëllimi i...
Read More Arrow Icon
CEL nënshkroi kontratën për projektin “Avancimi i Pozitës së komuniteteve LGBTI në Shoqëri”.
2 Nëntor, 2018

CEL nënshkroi kontratën për projektin “Avancimi i Pozitës së komuniteteve LGBTI në Shoqëri”.

CEL nënshkroi kontratën për projektin “Avancimi i Pozitës së komuniteteve LGBTI në Shoqëri”. Ju faleminderit shumë Am...
Read More Arrow Icon
31 Korrik, 2018

Deklaratë e përbashkët në mbështetje të së drejtës në identitet gjinorë si e drejtë fundamentale njerëzore

Blert Morina, ka paraqitur kërkesën për ndërrim të emrit dhe të shënuesit të gjinisë në dokumentet e identifikimit, n...
Read More Arrow Icon
Vizitë studimore në Shqipëri, Tiranë
15 Shtator, 2017

Vizitë studimore në Shqipëri, Tiranë

CEL ka mbajtur një vizitë studimore në Shqipëri, Tiranë me ç’rast është takuar me disa organizata jo-qeveritare dhe a...
Read More Arrow Icon
Përmirësimi i gjendjes së komuniteteve LGBTI në Kosovë!
21 Tetor, 2016

Përmirësimi i gjendjes së komuniteteve LGBTI në Kosovë!

Të dashur miq, Ambasada Holandeze në Kosovë shprehë kënaqësinë të njoftojë që sot u nënshkrua kontrata e re,- projekt...
Read More Arrow Icon
Takim me përfaqësuesit e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë.
23 Qershor, 2016

Takim me përfaqësuesit e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë.

Së bashku me kolegët nga Qendra për Barazi dhe Liri e Kosovës dhe (Parada ponosa Beograd )- Parada e Krenarisë e Beog...
Read More Arrow Icon
Ndikimi i Filmit në ndryshimin e pikëpamjes së një shoqërie Homofobike
26 Prill, 2016

Ndikimi i Filmit në ndryshimin e pikëpamjes së një shoqërie Homofobike

Në kuadër të programit “Let It Be” të PriFilmFest, u mbajt diskutimi “Ndikimi i Filmit në ndryshimin e pikëpamjes së ...
Read More Arrow Icon
4 Prill, 2016

Eventi më i madh ”Defender’s Days”

Filloi eventi më i madh ”Defender’s Days” i organizuar nga organazata Civil Rights Defenders në Suedi i cili ka për q...
Read More Arrow Icon
Konferenca ‘Rritja e pjesëmarrjes së grupeve të margjinlizuara në Kosovë
11 Shkurt, 2016

Konferenca ‘Rritja e pjesëmarrjes së grupeve të margjinlizuara në Kosovë

U mbajt konferenca e organizuar nga ATRC me temën: “Rritja e pjesëmarrjes së grupeve të margjinlizuara në Kosovë” në ...
Read More Arrow Icon
Takim me përfaqësuesit e Strehës
7 Shkurt, 2016

Takim me përfaqësuesit e Strehës

Stafi i CEL pati një takim shumë produktiv me përfaqësuesit e STREHA, e vetmja strehë e mbetur në rajon. Gjatë takimi...
Read More Arrow Icon
Konferenca Rajonale për Lirinë e Asamblesë në Ballkanin Perëndimor
25 Janar, 2016

Konferenca Rajonale për Lirinë e Asamblesë në Ballkanin Perëndimor

Rajmonda Sylbije ishte pjesë e panelit ” Mbrojtja e lirisë së tubimit ”.Përvojat dhe zgjidhjet e reja, gjatë Konferen...
Read More Arrow Icon