Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Shkolla Vjetore

Shkolla Vjetore e Studimeve Krahasuese të Gjinisë dhe Seksualitetit 2023

Me datën 2 nëntor ka filluar Shkolla Vjetore e Studimeve Krahasuese të Gjinisë dhe Seksualitetit, e cila zgjati për pesë ditë dhe iu ofroi studentëve ligjerata, diskutime, punëtori, shfaqje të filmave, interpretime të ligjeve nga perspek...
Lexo më shumë

Shkolla Vjetore e Studimeve Krahasuese në Gjini dhe Seksualitet 2022

Përfundoi me sukses Shkolla Vjetore e Studimeve Krahasuese mbi Gjininë dhe Seksualitetin. Edhe këtë vit, qysh prej vitit 2015, CEL Kosova në bashkëpunim me Programin për Studime Gjinore dhe Hulumtim në kuadër të Universitetit të Prishtin...
Lexo më shumë

Shkolla Verore “Gjinia dhe Seksualiteti” 2021

Ndonëse Shkolla Verore “Gjinia dhe Seksualiteti” u organizua në muajin tetor si rezultat i kufizimeve për parandalimin e pandemisë, ajo rezultoi në një edicion të suksesshëm edhe këtë vit. Përgjatë pesë ditëve u ligjërua dhe u diskutua m...
Lexo më shumë

Shkolla Verore “Gjinia dhe Seksualiteti” 2020

Më datën 1 deri më 8 qërshor është mbajtur edicioni i 6-të i Shkollës Verore në mënyrë virutale për shkak të situates së krijuar për shkak të COVID-19. Këtu mund të gjeni një video përmbledhje të përvojës së studenteve, programin e ...
Lexo më shumë

Shkolla Verore “Gjinia dhe Seksualiteti” 2019

Hapja e Shkollës Verore 2019 Për herë te 5-të CEL në bashkpunim me University Program for Gender Studies and Research organizon shkollën verore me temën “Reading feminism for the 99%: Equity, Advocacy, Privilege” Ky aktivitet...
Lexo më shumë

Ceremonia përmbyllëse e Shkollës Verore 2018 “Coallitions, Activism, Representation”

CEL në bashkëpunim me University Program for Gender Studies and Research ka bërë çertifikimin e studentëve lidhur me përfundimin e Shkollës Verore 2018 në ceremoninë permbyllëse. Falendërojmë mbështetësit Civil Rights Defe...
Lexo më shumë

Ceremonia përmbyllëse e Shkollës Verore 2017 “Institutions, Activists”

CEL në bashkëpunim me University Program for Gender Studies and Research ka bërë çertifikimin e studentëve lidhur me përfundimin e shkollës verore 2017. Ky vit ka qenë viti i tretë që është organizuar shkolla verore. Këtë vit ceremoninë ...
Lexo më shumë

Shkolla Verore “Gjinia dhe Seksualiteti” 2016

Filloi shkolla verore “Gjinia & Seksualiteti” në bashkëpunim me Programin e Universitetit për Studime dhe Kërkime Gjinore. Shkolla verore vjen në kuadër të projektit tonë me #civilrightsdefenders dhe #ASTRAEA Lesbian Foundation for J...
Lexo më shumë

Ceremonia përmbyllëse e edicionit të parë të Shkollës Verore 2015

Ceremonia e çertifikimit të Edicionit të parë të Shkollës Verore për Gjini dhe Seksualitet, organizuar nga CEL dhe Programi i Universitetit për Studime dhe Hulumtime Gjinore. Ky event është mbështetur nga Civil Rights Defenders.
Lexo më shumë