Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Dita ndërkombëtare e përsonave biseksual

19 Janar, 2024

23 shtator 2023

Dita ndërkombëtare e personave biseksualë 🏳️‍🌈 është një ditë për të njohur dhe festuar biseksualitetin, i cili është një orientim seksual i karakterizuar nga aftësia për t’u tërhequr nga individët e më shumë se një gjinie. Është e rëndësishme të kuptoni dhe pranoni individët biseksualë për disa arsye: Respekti për diversitetin: Njohja e biseksualitetit është thelbësore për respektimin e diversitetit të seksualitetit njerëzor. Ashtu si të qenit heteroseksual ose homoseksual, biseksualiteti është një orientim i vlefshëm dhe i natyrshëm. Stereotipet sfiduese: Individët biseksualë shpesh përballen me keqkuptime se janë të hutuar ose duke kaluar nëpër një fazë. Është thelbësore të hiqen këto stereotipe dhe të kuptohet se biseksualiteti është një orientim seksual legjitim dhe i qëndrueshëm. Shëndeti mendor: Pranimi dhe mirëkuptimi janë thelbësore për mirëqenien mendore të individëve biseksualë. Stigma dhe diskriminimi që individët biseksualë mund të hasin mund të çojnë në sfida të shëndetit mendor, duke e bërë vendimtare për të nxitur një mjedis mbështetës.