Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Dita ndërkombëtare kundër homofobisë dhe transfobisë (IDAHOT 2018)

Edhe këtë vit u shënua dita ndërkombëtare kundër homofobisë dhe transfobisë me aktivitete të ndryshme.
Me 17 Maj në sheshin “Nëna Tereza” së bashku me CSGD kemi hapur ekspozitën “QE PSE…” ku janë përzgjedhur komente me përmbajtje homofobike dhe transfobike që janë dërguar pas paradës së krenarisë.
Aktiviteti vazhdoi në Teatrin Oda ku shumë pjesëtarë të komunitetit LGBTQ+ dhe përkrahës shfaqën talentin e tyre me anë të poezive, këndimit dhe performancave DRAG në shfaqjen “Diversity// The new flavour”.
Si çdo vit, edhe kësaj rradhe u ndezën dritat me ngjyrat e flamurit LGBTQ+ në Qeveri.