Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Pride Week 2023

Pride Week took place from 5 – 10 June 2023.

On its seventh edition, Pride Week focused on the mental health of LGBTIQ+ people, so that we can support everyone dealing with high levels of stress, anxiety, depression, and other mental health issues.

In this edition, through the slogan “I love you as you are” we wanted to convey a supportive message to everyone who is dealing with challenges of high levels of stress, anxiety, and depression that are a direct consequence of systemic homophobia and transphobia by the state, society, and the family. With “I love you as you are” we wanted to remind everyone that they are not alone. Love, acceptance, and building safe spaces, in addition to professional help, are more than necessary, if not essential, for preventing and overcoming mental health challenges.

5 qershor 18:00 - 19:00
Ndërtesa e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë 2023

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë bëhet nën patronimin e Zyrës për Qeverisje të Mirë, të Drejta të Njeriut, Mundësi të Barabarta dhe Kundër Diskriminimit – Zyra e Kryeministrit.   Fjalë rasti: Blert Morina...
Shiko Eventin Arrow Icon
5 qershor 19:00 - 23:00
Grand Boutique Hotel, Pejton

Eventi “LET’S PRIDE”

Eventi “Let’s Pride” do t’i bashkojë personat LGBTIQ+, e të gjithë aleatët në një hapësirë të ngrohtë dhe të rehatshme për të nisur Javën e Krenarisë së bashku dhe duke festuar diversitetin e personave LGBTIQ+ m...
Shiko Eventin Arrow Icon
6 qershor 10:00 - 13:00
Barabar Center, Grand Hotel, Kati IV

Zbulim i Drejtësisë: Dialog për Qasje në Drejtësi për Komunitetet e Ndryshme Gjinor në Kosovë

Promovimi i të drejtave të LGBTIQ+ në Kosovë është një luftë sfiduese për shkak të një boshllëku mes ligjeve dhe pranimit nga shoqëria. Partitë politike hezitojnë të trajtojnë këto çështje, duke çuar në migrimin e ind...
Shiko Eventin Arrow Icon
6 qershor 13:00 - 14:30
Project Space Shtatëmbëdhjetë

Diskutim Queer – Rrëfime personale për Shëndetin Mendor

Rrëfimet personale të aktivistëve të personave LGBTIQ+ Xheni Karaj dhe Lilith Zi vijnë si rezultat i nevojës për të normalizuar diskutimin e hapur mbi tema të shëndetit mendor. Ato do të ndajnë më shumë rreth sfidave ...
Shiko Eventin Arrow Icon
6 qershor 17:00 - 17:00
Barabar Center, Grand Hotel, Kati IV

Ekspozita “4 muret tona”

Dy artiste nga Serbia, Jelena Vasiljevic dhe Minja Pavlovic, vijnë në Prishtinë për të shpalosur ekspozitën e tyre “4 muret tona”. Kjo ekspozitë, e shfaqur edhe në Serbi, vjen si kritikë e mungesës së hapësirës për ek...
Shiko Eventin Arrow Icon
6 qershor 20:00 - 22:00
Teatri Oda

Shfaqja teatrale “Mrena Katër Mureve” nga Adelina Rose

“Mrena Katër Mureve”, e shkruar dhe me regji nga Adelina Rose, trajton temën e shëndetit mendor brenda personave LGBTIQ+ dhe përkeqësimin e saj nga shkeljet e të drejtave të njeriut në baza të identitetit. S...
Shiko Eventin Arrow Icon