Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë 2023

5 qershor 18:00 - 19:00
Ndërtesa e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë bëhet nën patronimin e Zyrës për Qeverisje të Mirë, të Drejta të Njeriut, Mundësi të Barabarta dhe Kundër Diskriminimit – Zyra e Kryeministrit.  

Fjalë rasti:

Blert Morina, Drejtor Ekzekutiv i Qendrës për Barazi dhe Liri (CEL)

Vjosa Osmani, Presidente e Republikës së Kosovës 

Albin Kurti, Kryeministër i Republikës së Kosovës 

Arben Vitia, Ministër i Ministrisë së Shëndetsisë (TBC)

Alyson Grunder Zëvendës shefe e misionit, Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë 

Jonas Westerlund, Ambasador i Suedisë në Kosovë (TBC)

Frank Power, Drejtor i Zyrës së Këshillit të Evropës në Prishtinë

*Eventi do të jetë i hapur për media.

5 qershor 19:00 - 23:00
Grand Boutique Hotel, Pejton

Eventi “LET’S PRIDE”

Eventi “Let’s Pride” do t’i bashkojë personat LGBTIQ+, e të gjithë aleatët në një hapësirë të ngrohtë dhe të rehatshme për të nisur Javën e Krenarisë së bashku dhe duke festuar diversitetin e personave LGBTIQ+ m...
Shiko Eventin Arrow Icon
6 qershor 10:00 - 13:00
Barabar Center, Grand Hotel, Kati IV

Zbulim i Drejtësisë: Dialog për Qasje në Drejtësi për Komunitetet e Ndryshme Gjinor në Kosovë

Promovimi i të drejtave të LGBTIQ+ në Kosovë është një luftë sfiduese për shkak të një boshllëku mes ligjeve dhe pranimit nga shoqëria. Partitë politike hezitojnë të trajtojnë këto çështje, duke çuar në migrimin e ind...
Shiko Eventin Arrow Icon
6 qershor 13:00 - 14:30
Project Space Shtatëmbëdhjetë

Diskutim Queer – Rrëfime personale për Shëndetin Mendor

Rrëfimet personale të aktivistëve të personave LGBTIQ+ Xheni Karaj dhe Lilith Zi vijnë si rezultat i nevojës për të normalizuar diskutimin e hapur mbi tema të shëndetit mendor. Ato do të ndajnë më shumë rreth sfidave ...
Shiko Eventin Arrow Icon
6 qershor 17:00 - 17:00
Barabar Center, Grand Hotel, Kati IV

Ekspozita “4 muret tona”

Dy artiste nga Serbia, Jelena Vasiljevic dhe Minja Pavlovic, vijnë në Prishtinë për të shpalosur ekspozitën e tyre “4 muret tona”. Kjo ekspozitë, e shfaqur edhe në Serbi, vjen si kritikë e mungesës së hapësirës për ek...
Shiko Eventin Arrow Icon
6 qershor 20:00 - 22:00
Teatri Oda

Shfaqja teatrale “Mrena Katër Mureve” nga Adelina Rose

“Mrena Katër Mureve”, e shkruar dhe me regji nga Adelina Rose, trajton temën e shëndetit mendor brenda personave LGBTIQ+ dhe përkeqësimin e saj nga shkeljet e të drejtave të njeriut në baza të identitetit. S...
Shiko Eventin Arrow Icon

Pride Week 2023

Pride Week took place from 5 – 10 June 2023. On its seventh edition, Pride Week focused on the mental health of LGBTIQ+ people, so that we can support everyone dealing with high levels of stress, anxiety, depres...
Shiko Eventin Arrow Icon