Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Shfaqja e Filmit: “Moonlight”

Moonlight është një dramë amerikane e  vitit 2016, me skenar dhe regji nga Barry Jenkins, bazuar në shfaqjen gjysmë-autobiografike të papublikuar të Tarell Alvin McCraney, në Moonlight Black Boys Look Blue. Filmi paraqet tri faza të jetës së personazhit kryesor; rininë, adoleshencën, dhe jetën e hershme të moshës madhore të tij. Drama eksploron vështirësitë me të cilat personazhi përballet me seksualitetin dhe identitetin e tij, duke përfshirë abuzimin fizik dhe emocional që ai duron gjatë arritjes së moshës madhore. Moonlight u bë filmi i parë ku i gjithë kasti i filmit përbëhet nga njerëz me ngjyrë, filmi i parë që lidhet me persona LGBTQ dhe është nominuar dhe ka fituar çmimin Oskar për kategorinë e Fotografisë më të Mirë.

Pas shfaqjes së  filmit “Moonlight” është mbajtur një diskutim i hapur me përfaqësues nga Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Serbia.