Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Ekspozitë dhe bisedë me artistë “Shpinë e gjejë kur t’dal prej shpisë”

Ekspozita “Shpinë e gjejë kur t’dal prej shpisë” shfaqi veprat artistike të tre artistëve vendas, Leart Rama, Besfort Syla dhe Atdhe Behluli.

Koncepti pas ekspozitës ishte: “Dualiteti nuk është asgjë e re në komunitetet LGBTQI+, dialektika e tij është një pjesë integrale e qëndrueshmërisë së tij. Lufta e saj për shtëpinë, për familjen, për komunitetin – në luftën e saj për dashuri. Ky takim me Tjetrin është një sfidë në mbarë botën. Shtëpia është këtu – një shtëpi gjithnjë në zgjerim”.

Ekspozita u pasua nga një bashkëbisedim mes kuratores Majlinda Hoxha dhe artistëve, ku secili prej tyre prezantoi veprat e tyre artistike, frymëzimin e tyre dhe atë që përçon vepra e tyre artistike.