Arkivi i Lëvizjes LGBTI+ në Kosovë

Blert Morina and Haveit are honored with the Democracy Award

November 16, 2018

Blert Morina and the artistic group Haveit have been honored with the Democracy Award for 2018 for their contribution to promoting human rights and gender equality in Kosovo.

Blert Morina, u nderua me këtë çmim si njëri ndër anëtarët e parë të komunitetit transgjinorë i cili ka iniciuar rastin njohjes instituticonale të së drejtës së ndryshimit të gjinisë. Haveit u vlerësua për angazhimin e tyre si avokues të zëshëm të barazisë gjinore përmes arteve vizuele dhe performancave publike.
The awards were presented in the framework of the project “Democratic Society Promotion – DSP”, a project co-funded by the Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) and the Danish Ministry of Foreign Affairs (DANIDA), and implemented by KCSF.